Du er her

Rulle

André Jonassens bilde

Hei,

jeg vil ikke legge meg oppi treningsopplegget eller planene, men jeg lurer på hvorfor alle kjøper så sykt dyre ruller? Når prisen er lik en enklere rulle og hjul med powertap som man kan bruke hele året og få kontroll på treningen også utendørs. :)

Når det er sagt så skal jeg på langtur i morgen kl 10.00 fra Ullevål stadion. Heng på de som vil/kan/får lov hjemme.

André 

Gudbrand Hammerstads bilde

Delvis enig. Testet Fortius rulle for første gang nå på Torsdag power reguleringen og bremsen var veldig bra ! Har tidliger hatt Flow og nå benytter jeg Elite sin Arione frirulle.

Synes Powertap systemet er lite fleksibelt mhp at det er vanlig å flere enn bare ett hjulsett.

Slik at en wattmåling ala SRM/QuarQ er beste løsning.

Har funnet en rimligere leverandør på en slik krankbasert wattmåler

 Power2max.de 

Tipper det blir en slik i løpet av kort tid :-)

G

hans jacob nordhovs bilde

Et poeng må vel være service, lettere  å gjøre en Powertap service i Oslo, enn å sende en sykkel til Tyskland.Man bruker jo kun watt på trening, så å ha et dønn solid Watt hjul til dette, og raske hjul hver for seg . Kan ellers fortelle om driftsikkerhet for Powertap, har syklet 12.000 km uten et feilslag eller avvik, de har også mye relevant informasjon på nettet (Saris). Ellers er det jo registrert opp mot 10% avvik i wattmålingen på rullene kontra virkeligheten,Powertap 1.5% +/-, men dette kan jo være fint for egoet til enkelte..,med fantastiske resultater,kan jo bli mange harde drag når rulletestinga overføres  til landeveien opp mot Gardermoen i april.

Hansj

Det viktigste formålet med ei data rulle er ikke watt, men motivasjon. Det kan lett bli kjedelig å trene inne gjennom hele vinteren og da er det greit med underholdning. Watten er nok ikke direkte overførbar til hva som skjer ute, men bruker man det samme rulla vil man se om man har fremgang, tilbakegang eller har stangnert. Det er hele poenget med testingen og ikke hvem som har mest watt. Det eneste som er gjelder er at hele gruppa blir i bedre form gjennom hele vinteren slik at vi kan kjøre fortest mulig opp mot Gardermoen i april.

Kristian Hauglums bilde

Jeg kjøpte i høst Tacx Flow multiplayer. Den er helt lik Fortius utenom at den har elektrisk magnet motstand i stedet for motor. Jeg er veldig godt fornøyd med denne. Bikeshop.no selger denne for 3500,- så halvpris og gjør akkurat samme nytten.

http://www.bikeshop.no/aspx/produkt/prdinfovnet.aspx?plid=18733

Kristian