Du er her

10% = 5,7 grader!!!

Ketil Tærums bilde

Ble skuffet over resultatet på 10/10- testen helt til jeg skjønte at 10% ikke var 9 grader, som jeg kjørte testen på.( 10% av 90)..... 10% = 5,7 grader!!! Får prøve igjen...:-)

Marius Jørgensens bilde

Stygt å le, den var skikkelig kjip! :D

Tror ikke resten av SATS-gjengerne ser fram til å få meg tilbake for å sette en ny tid med det første.... Jeg er glad jeg slipper en runde 2 selv nå gitt. Men kjør på, nå blir det jo så godt som flatt for deg :D

Nils Jørgen Mittets bilde

Hva vil det si i praksis? Er det forskjell i hvordan tredemøller angir stigning: Noen i % og noen i grader eller er det stort sett likt?

 

Er det noen som har løpt på 10 gader og noen på 10%? Synes foreløpig at resultatene ser ganske like ut.

 

Sjekket en tredemølle på Sats (antakelig en eldre modell) i går og den gikk fra 1 til 10 uten å si om det var grader eller %. Hadde jeg løpt testen på den hadde jeg antakelig bare satt den på 10 og gampet i vei. Nå er jeg litt mer usikker selv om det ikke skal ha så mye å si hvis man bruker samme mølle hver gang.

 

/Nils Jørgen

Hvordan regnet du ut det Ketil?

Jon-Ivar Lunds bilde

100% stigning = 90 grader, noe som er ensbetydende med å løpe opp en vegg.

Linux Registered User # 195305

Ja, eh, jo , jeg trodde kunne regne, 10 % av rett opp (90 grader) må da være 9 grader og ikke 5,7 grader i og med at 9 X 10 = 90...

Torkjell Skomedals bilde

Nei, la oss bare slå fast med en gang at 100% stigning er 45 grader (som linken til Marius sier)

Grunnen er ganske enkel da går det 1m opp for hver 1m bort og det er 100% (1m av 1m). 

90 grader kan man ikke uttrykke med % det går mot uendelig.

Så hvis du går 2m bort og 1m opp så er det 50% stigning, men det er IKKE 22,5 grader mao. dette er ikke linjert (enhetssirkel etc). Videre er 4m bort og 1m opp 25%. Prosentregning på bakker er mao mye lettere enn grader, mye derfor det er mest brukt.

Man kan lese mer omregning her: http://no.wikipedia.org/wiki/Trigonometri

 Helt korrekt, Torkjell :). 

Per Arvid Gimres bilde

Dette tenkte ikke jeg på. Aner ikke om tredemølla viste % er grader, selv om jeg går ut fra det var %. Tipper 17% er jævlig vondt. Lykke til med ny test Ketil.

 

Kan forøvrig nevne at timestesten var mye verre....

Nils Jørgen Mittets bilde

Tar man med vater og tommestokk på Sats er det en smal sak å finne ut av.

 

Utfordringen er vel blikkene til ansatte og innsatte på Sats etter at man først har gjort geometriske beregninger på tredemølla og deretter kjørt den maksimalt opp og gampet i vei som om man skulle hatt gammel-Erik i hæla. 

 

Gleder meg. Går å finner frem joggesko og tommestokk. Tar med anstand og livvakt.

 

/Nils Jørgen

Takk for forklaringen. Jeg får nok bare prøve å få igjen skolepengene mine...

 

He, he, jo times testen er nok enda et knepp tøffere. Det lønner seg ikke å åpne for hardt. Ligg rett rundt terskel og prøv å øk etterhvert.

Per Arvid Gimres bilde

Takk for tipset Henrik. Selv hadde jeg motsatt innfallsvinkel - det var ikke noe gøy.

Nils Jørgen Mittets bilde

Tok med nødvendig måleutstyr på Sats i dag. Kan bekrefte at 10 i stigning på de "vanlige" tredemøllene på Sats (som ikke er merket med % eller grader), faktisk er 10%. Det Det vil si, jeg målte 10,1% men det får gå;)
 
At de ansatte på Sats antakelig vurdere å ringe enten psykolog eller politi er en annen sak. De glemmer meg kanskje før neste test.
 
/Nils Jørgen

Jeg kjørte testen på Sats og satte tredemølla på 10 (%). Var det ikke det som var meningen med testen? At vi skulle løpe med 10 % stigning i 10 minutter?

/Dagfinn

Nils Jørgen Mittets bilde

Jo da, men måtte bare forsikre meg om at 10 var 10%.

 

Vondt var det uansett

 

/Nils Jørgen

Marius Askautruds bilde

... da hadde alle løpt 1,67 km. Trenerne vil se an nivået og vi skal måle utvikling gjennom sesongen. 10 % stigning og 10 km/h - løp til du ikke orker mer.

/Marius

Marius Jørgensens bilde

Du mener 10% stigning og 10 minutter flat out håper jeg :D

Torkjell Skomedals bilde

Joda Marius, Dagfinn har helt rett, testen sier ingenting om farten du skal holde bare at du skal løpe så langt som mulig (mao jevn høy fart er det beste), menn jeg er imponert over at du har 2:00 min/km i 10% helling. 

Klippet fra det Anders sendte oss:

10/10-­‐test: Løpe på tredemølle i 10% motbakke i 10 minutter. Rapporter hvor mange km dere klarer å springe på denne tiden.       
 

Marius Askautruds bilde

Har driti meg helt ut jeg! Trodde dette var en test for å sjekke hvor lenge man kunne løpe på 10/10 på mølla. Tid på mølla og hastighet -> tilbakelagt distanse. Jeg skal overlate kommenteringen til dere andre fremover...

 

Når jeg løper intervaller pleier jeg å henvise til hva man har stilit inn mølla på. Typsik: "Løp 4x4 i helgen på 10 / 12 på mølla."

 

Tittet ikke så nøye på skjema, men ser det er mulig å lese hva alle andre har... Burde ha skjønt tegninga... Ja, ja. Det er vel bare å avrunde med:

 

Vennlig hilsen Haile Gebrselassie

Gudbrand Hammerstads bilde

Stussa litt over den distansen...

Du ligger an til å slå den Norske rekorden på 3000m og det med 10 % stigning he he