Du er her

Frustrasjon

Ikke bare bare med denne rulla.. Noen som kan si meg hvordan jeg får fiksa rulla slik at jeg ikke får feilmld på candence? Blir ikke det samme å ha rulla kun på utstilling.. Og om det er annet snacks jeg har oversett før jeg kan trå..

Bjørn Øverbys bilde

Hei Asle

Jeg har ikke hatt den feilen, men jeg har erfart

at jeg får "resatt" (røde kryss går til grønne haker)

når jeg tar ut/ inn usb kontakten (fra rulla) på pc'en.

Du har sikkert gått over alle kabler og kontakter og sjekket

at de sitter skikkelig i inngrep.

Du får si i fra om det løser seg ellers så er jo en mulighet at vi

kunne prøve med kadenssensor og magnet fra min rulle.

Bjørn

 

 

 

Trippelsjekk at ledningen for kadenssensoren sitter i boksen. Prøv deretter litt forskjellifg avstand og posisjon på sensor og magnet. I låven til Dokken opplevde vi en rulle som trøblet med kadensmåleren, og der ble det bedre/bra da vi fjernet Polar-magneten som satt der i tillegg. Et tips kan derfor være å fjerne en eventuell andre kadensmåler. 'Jeg kjenner også til at noen har tråkket på ledningen med cleats'en og fått ledningsbrudd. Da er det ny sensor som gjelder. Dette finner du raskest ut av ved å teste ved å si ja til Bjørns tilbud.

Flott, jeg får sjekke litt til. Får grønne kryss, men feilmld kort tid etter oppstart sykling. Må være sensorens plassering (håper jeg..)

Torkjell Skomedals bilde

Jeg hadde problemer med det samme, og det var at sensoren stod ikke nær nok.

Prøv å sette sensoren så nær magneten du bare kan (skal så å si komme borti hverandre). Du kan også teste den uten at den sitter på pedalarmen for å se at den virker, med å bevege magneten forbi sensoren. Hvis dette ikke virker så slå til på Bjørn sitt tilbud om å teste med annen sensor.

Jeg har et spørsmål angående kadenssensor:

Målingen av kadens har vel ingen påvirkning på målingen av effekt?
Jeg har ikke kadenssensor til rulla, bare på pulsklokka.

Johan Haugseth

Da går jeg ut fra at du ikke har Fortius? Den fungerer nemlig ikke uten kadenssensor, så derfor er det viktig at kadenssensoren fungerer.

Jeg har Elite realaxiom. Jeg har inntrykk av at effektmålingene er ganske pålitelige uansett hvilke kadens jeg tråkker med. Hvis noen mener det ikke er tilfelle, så er det fint med en tilbakemelding slik at jeg kan vurdere å kjøpe ekstra kadenssensor til rulla.

Johan Haugseth

Torkjell Skomedals bilde

Hei Johan, det er som Ken skriver at det først og fremst er på Tacx Fortius du trenger kadensmåler. Dette tror jeg ikke du trenger på Elite Real Axoim fordi den i motsetning til Fortius (hvertfall det jeg klarte å finne) ikke har motor som kjører bare motstand. Motoren skal gi en slags nedoverbakke-følelsen. Motoren på Fortius stopper (det kjennes ut som det lugger litt) hvis det ikke måles kadens og det er ikke spesielt greit å sykle med i lengden.

Hei Atle!

På min Polar var det veldig viktig at magneten møtte senderen på nedre (og riktige!) hjørnet av måleren. Det var noen hårfine plasseringsjusteringer som medførte at den nå er bortimot 100% stabil mens den før var 100% ustabil!..     Jeg så på bildet i bruksanvisningen sikkert 20 ganger før jeg skjønte akkurat hvordan Polar ville ha plasseringen.

Frustrasjon ble til glede og igjen til sliten.. Takk for innspill. Funket med litt fin-tuning. Da er vi på g