Du er her

Laktattest 2 søndag 29. januar

Anders Åsbergs bilde

 Godt Nytt År alle sammen. Håper at treningen går bra og at de fleste har klart å holde seg friske i julen.

Sett av søndag den 29. januar til ny laktatprofil (og 1-timestest for de som ikke har egen wattrulle). Alle testes nå på samme dag så vi kommer til å starte tidlig. Mer info når det nærmer seg men regn med første start i 9-tiden.

10/10-test og 1-timestest for de med egen wattrulle kjører vi i uke 5.

Stå på videre!

/anders

Nils Jørgen Mittets bilde

Uke 5 (4.feb) har undertegnede planer om å gå Holmenkollen Skimaraton. Jeg er litt i tvil om hvordan jeg best skal kombinere utenomsykkelige aktiviteter som ski generelt og skirenn spesielt med treningsprogram og testing i samme periode.

 

Hvis andre har samme utfordring? kom gjerne med synspunkter og tips.

 

Nils Jørgen

 

Samme gjelder meg. Gjelder forsåvidt Birken-helga også om den kræsjer med testhelg.

 Holmenkollen Skimaraton går i uke 6, lørdag 11. februar ...

Gudbrand Hammerstads bilde

 Henger meg på her jeg også.

Nå er ikke skiføret så mye å skryte av enda. Men hva sier Henrik til hvordan en best kan kombinere feks Langrenn og sykling ? Jeg vil tro at det er en mindre andel som bare benytter rulle som eneste trening pr dags dato. Noe variasjon er også bra ! 

For egen del så blir enkelte av langturene ski med etterfølgende en time på rulle i etterkant.

Gudbrand

Markuz Lindgrens bilde

 Samme her. Tenkte gå Trysil Knut rennet, dagen før laktattesten.

Noen som vet hvordan det evt påvirker testresultatet?

Bør jeg avstå rennet...? (å trene og ha moro er jo bedre enn å teste seg å bli deprimert :)

Hei Gudbrand!

 

Henrik har sagt at selv spinningsykkel blir for forskjellig fra racer-sykkel til at det blir bra å spinne for mye. (Dette ikke så mye i forhold til generell hjerte/lunge funksjon, men veldig mye i forhold til spesifikk muskelbruk).  Har også sett flere artikler på nett som bekrefter dette poenget.

 

Forskjellen på langrenn og sykkel er sikkert 10 ganger så stor som forskjellen på spinning og racer, skulle jeg tro!...    Ville tro at det er vanskelig for både Henrik og andre å si noe konkret om optimal kombinasjon mellom sykkel og ski, spesielt siden sykkel og ski naturlig nok ikke inngår i samle-konkurranser som bi/triatlon. 

 

For egen del må jeg bare kommentere følgende: Har nettopp gjennomført intervall på 7*10 min + 4x5 styrke fra treningsprogrammet.  Ihvertfall for meg er dette så hardt at jeg blir nødt til å holde meg til (kun) sykkel for å ha litt mer enn en "snøballs sjanse i Gudbrandsdalen midt på sommeren" til å klare å henge med på express-fart...  ;-)      For min del hadde jeg nettopp skitur med familien.  Sone -1 (!)  og grei bevegelighetstrening og hyggelig ikke-stress og helt utenom treningsprogrammet!

- Bjørn Sigurd