Du er her

Beina etter Mallorca

Marius Jørgensens bilde

Aller først, Mallorca var fantastisk! At det var noe sånt som 60 klubbkamerater der nede gjorde det bare enda bedre. Myyyye mengdetrening ble unnagjort i supert sykkelvær.

Så til saken. Etter to døgns total hvile og mye mat tenkte jeg det var på tide å bevege seg litt igjen. Snørte på meg joggeskoa for en rolig langtur. Etter en kilometer begynte låra å slå seg vrange. Skikkelige smerter og akkurat som knyting av lårmusklaturen(framsiden). Det ble faktisk helt umulig å så mye som småjogge videre. Jeg er vant med løpeturer på flere mil, men nå var det såvidt jeg klarte å gå hjem igjen! Har aldri vært borti makan. Antar det bare er å ta noen dager til flat out og prøve å få tøyd litt... Tips?

Du må fortsette å sykle .... :-)

 

Jeg har ikke prøvd meg på løping etter Mallorca, men når jeg starter jogginga etter DSSP så opplever jeg akkurat det samme. Etter første joggetur er jeg støl i flere dager.

 

Har ikke noe annet forslag enn å ta korte turer til å begynne med og la kroppen hvile mellom hver løpeøkt.

Willy Hugo Nordness bilde

Skal ikke på noen måte komme med noen fasit, men når jeg leser over så spør jeg gjerne meg selv.
Etter 1 uke med sansynligvis ekstreme mengder, sansynligvis et annet kosthold en normalt og høyst sansynlig et annet sovemønster, altså 1 uke med veldig ensrettet trening sansynligvis flere hundre prosent økning med et smell .................................. kan da kun 2 dager hvile bringe overskuddet tilbake ?
 

~Fuji~

Nils Jørgen Mittets bilde

Opplevde det samme selv Marius. Ble tur til svigermor i påska, rett etter hjemkomst fra Mallorca. Joggeskoene ble med i stedet for sykkelen. Første joggeturen gikk greit nok, men jeg var nær sengeliggende i to dager etterpå. Fikk til en andre joggetur men den var så vond at det var mer gåing enn løping.

 

På grunn av snøværet ble det rulla i går. Forventet at det kom til å gå som en lek etter mange mil på Mallorca. Desverre endte 5 x 8 med rekordlav watt, null trøkk i beina og generelt en dårlig dag.

 

Ikke bekymret enda men er mildt sagt litt spent på hvordan det blir å kjøre ritt til helga.

 

Nils Jørgen

 

 

 

Godt å høre at det er flere som sliter med samme problem. Jeg har ikke vært på Mallorca og garantert ikke syklet i nærheten av så mye som dere, men har likevel opplevd på de siste turene at det er lite trøkk i beina og på forrige intervalløkt måtte jeg sykle hardt for å holde pulsen på I2/I3. Et forsøk på en løpetur søndag var katastrofe og endte med at jeg gikk halve turen. Jeg satser på et par dager treningsfri nå og regner med formen kommer tilbake i løpet av april. Jeg velger å ta det som et godt tegn at jeg ikke er i toppform nå, slik jeg har brukt å være tidligere år..

Johan Haugseth

Det er en grunn til at det er lagt inn tre dager hvile...

...men hvis man føler seg ok, så er det sikkert greit med noen intervaller i kveld?...?

Nei, ikke om du har kjørt det meste av treningsprogrammet. Da er det hviiiile.

 Hjula sklei ut under meg på en av de siste turene hvor vi fikk mer en tre dråper vann på oss. I et forsøk på å redde meg fra fall har jeg tydeligvis dratt på meg en lyskestrekk, så ro i noen dager fremover passet bra.

Merker på tredje dagen nå at jeg fremdeles kjenner strekken godt når jeg går. Kan man gjøre noe aktivt utover hvile? Tips mottas med takk.

Her kjørt hele programmet utenom en i1-økt på dag 11 når jeg trengte litt ekstra restitusjon.

 

Så da blir det hviiiiile.  (HVa skal jeg gjøre i kveld da?????)  ;-)