Du er her

Ulykke under trening tirs 24.4.2012 kl 1830

Josef Alfons Nolls bilde
Forum: 

Under gårsdagens trening hadde vi en massevelt basert på en bil som presset seg inn framfor oss, og bråbremset. Selv om de første fikk stoppet, så fikk vi en velt av 2-3 personer og en ødelagt sykkel.

Bilen:  CE 85367

Har vi noen forslag om hvordan vi går fram?

  • * Ringe billisten og be han til å forklare (ta opp samtalen?) - (?)
  • * Hvis han nekter, fortelle han at det blir en politianmeldelse - (?)
  • * Politianmeldelse kan inneholde "Fjerning fra ulykkested"

For min del, som satt som nr. 2 i rekken, har han oppført seg grov uaktsom

  1. 1. Kjørte forbi uten å ha oversikt over rom for forbikjøring. 
  2. 2. Kjørte bak en annen bil uten å se om veien fra fri

Problemet oppstått fordi vi hadde en annen syklist liggende framfor oss (ca 70 m). Dermed var det plass for to biler (de to første som kjørte forbi), men ikke for den tredje.

Ulykkessted (Source:Google Maps)

 

 

Anmeld uansett, politiet tar ikke lett på at folk stikker av fra ulykker med personskade. Navn på bileier og mer info får du ved å bruke Statens vegvesen sin SMS-tjeneste: send REGNR <registreringsnummeret> på bilen til 2282.

 

EDIT: Toyota; Ole Andreas Øverland; Gjerdrum

 

Erik Øystein Johansens bilde

Hei Josef,

 

Leit å høre at dere har hatt en velt pga uaktsomme bilister. Det er alltid unødvendig...

 

Men, du må anmelde slike saker slik at politiet kan ta aksjon. Jeg ville ikke tatt kontakt med bileier direkte, det er politiet sin oppgave og du/dere vet ikke hva slags folk dere har å gjøre med.

 

Sekundært antar jeg dette er en potensiell forsikringssak mtp. ødelagt sykkel og da er fornuftig å ha innvolvert politiet.

 

Hilsen Erik

Ingvill Merete Stedøy-Johansens bilde

Vi bør reagere på den type uaktsomhet. Jeg mener det bør politianmeldes. Vi hadde også et uhell på søndag 22. april. Da ble jeg regelrett påkjørt av en bil som kjørte på utsiden av meg. Han skulle svinge til siden fordi det kom en ambullanse på øvelse, og "glemte" at jeg lå på innsiden av bilen. Jeg gikk rett i bakken, men til alt hell ble det bare noen skrubbsår, blåmerker og småskader på sykkelen.

Jeg har kontaktet paret som kjørte bilen, og de er oppriktig lei seg, og skal betale for reparasjon av sykkelen. Dermed går jeg ikke til politianmeldelse for den saken. Det kan også innvendes at det var uheldig at gruppa vår var delt i to etter et stopp pga punktering.

Jeg brukte sykkelen på trening i går. Da skjønte jeg ikke hvorfor det var så tungt å sykle, før jeg kom hjem og oppdaget at bakbremsen lå innpå hjulet! Haha, den hadde nok fått seg en kakk under ulykken.

Helge Rege Gårdsvolls bilde

 Lever en anmeldelse! Vi skal ikke drive kriminalitetsbekjempelse. Når folk går i bakken og det blir skader skal politiet varsles. 

Skulle det komme noen henvendelser fra media om de plukker opp denne saken kan de vidersendes meg. 

Helge - pressekontakt