Du er her

Plan for Enebakk rundt

Forum: 

Først av alt, takk for en god gjennomkjøring av traseen i dag.
Jeg gleder meg allerede til tirsdag.
Her kommer litt info vedr gjennomføringen av rittet.

 

Oppmøte på Skullerud (innkjøring til den store parkeringen er 1 time før start. Dvs klokken 0840. Alle skal da ha festet startnummer, og være klar til å varme opp.
Brett gjerne nummeret litt, slik at det passe på lomma bak på trøya, fest det med en sikkerhetsnål i hvert hjørne.
Vi kommer ikke til å ha et felles opplegg for oppvarming. Alle er selv ansvarlig for å få opp koken tilstrekkelig til å gi gass fra start. Kjør gjerne noen drag opp i mot sone 3, men bli ikke sur i beina.
10 min før start stiller alle opp i startområdet. Der vil vi plukke ut de rytterne som starter i rulla, og hvem som starter på halen.
Første prioritet er å få rulla til å gå jevnt, frem til Marikollen, slik at vi har masse folk og krefter å pøse på med derfra og inn. For å holde en viss ro i laget, vil det ikke bli utskiftinger i rulla på denne strekningen.

På veien fra Marikollen, mot Enebakk vil farten økes noe, og vi vil bytte folk inn og ut av rulla. Følg innstrukser fra halesjef.

Fra Tangen bru og inn kommer vi til å kjøre det laget er godt for, der trenger vi at så mange som mulig er med og bidrar. Vi kjører først og fremst for at laget skal lykkes, ikke for at en selv skal sette ny personlig rekord. Vi vinner ikke Enebakk rundt uansett :-)

Like sikkert som at det går mot jul, er det at vi kommer til å miste ryttere underveis (selv om det hadde vært bra om den spådommen ble gjort til skamme).
Skulle du være så uheldig å miste gruppa, så fortvil ikke. L35 starter like bak, og er en kjempegjeng å være med inn. Bruk litt tid på å hente deg inn, og vær med å bidra når de kommer. I fjor var de 5 minutter etter oss i mål, så det blir ikke lenge å vente.

ALLE som er med inn til Skulleruddumpa, skal kjøre samlet over mål, dvs. vi kjører kontrollert opp den siste bakken.

På et ritt som dette har vi ikke følgebil. Enhver er derfor selv ansvarlig for å ha med ekstra slange og pumpe. Laget stopper ikke ved tekniske uhell, dessverre. Her blir enhver stakkar overlatt til seg selv. Sørg derfor for at dekkene er i orden, ta en sjekk i morgen for å være helt sikker.
Observerte også en del sykler som skrek etter smøring på treningen i dag. Gå over sykkkelen med litt såpevann, og smør opp drivverk før tirsdag. For lagets del ber vi alle gjøre dette.

Hva trenger man å ha underveis:
Ikke mye. Selv kommer jeg til å spise en god frokost, spise en bar kort tid før start. Underveis blir det 1-2 gel samt drikke. I lommene på trøya skal jeg ha ekstra dekk og pumpe/ co2-patron.
For en intens tur på litt over 2 timer trenger man ikke pakke somom man skal på topptur. Drikkesekk er ok, alle andre ryggsekker er fy. Bruk lommene på trøya.

Når det gjelder bekledning kan man tenke på følgende:
Store plagg som flagrer i vinden, er med og øker luftmotstanden- noe som fører til at alt blir litt tyngre. Det kan være greit å ha litt ekstra på under oppvarmingen, men fjerne litt før selve starten.
Været ser ut til å bli omtrent som i dag. Vi kommer til å kjøre slik at vi holder oss gode og varme hele veien, så ikke ta på for mye klær. Det fører bare til at man svetter mer, og dermed synker yteevnen.

Selv kommer jeg til å stille i kortermet-trøye, løse ermer, supertrøye og kort bukse med løse knær.

Målet er at vi sammen som lag skal få en god gjennomføring, hvor rulla går jevnt i et bra tempo hele veien. Gjør vi det vil også få en bra slutttid.
Tiden er ikke vesentlig, så lenge vi får rulla til å gå, og har fokus på å kjøre for hverandre.

Gleder meg til å få fryktelig vondt i beina mot slutten :-)

 

Willy Hugo Nordness bilde

OBS, du glemmte å si at drikkesekker skal UNDER trøya, hvis ikke blir de seende ut som Ludvig :-)

 

Får håpe at Hero er smarte nok til å skape litt avstand mellom 40 - 16 og 35, det blir sinnsykt mange ryttere tilsammen her !!!

~Fuji~