Du er her

Hafjell - tur/retur

Ottar Henangers bilde
Forum: 

Takk for en flott tur/retur Hafjell!

Turen fikk en noe tøff start pga. vinden, eller kanskje jeg skulle si mot-vinden. På samme vis fikk vi den relativt hardt i ansiktet også siste del fra Minnesund til Kjeller. Dette viser hvor sårbare vi er når naturkreftene ikke er helt med oss.

Basert på erfaringene på vei oppover, fikk vi justert rulleringen på halen nedover fra Mjøsbrua. Virket som de fleste var fornøyd med at "skjedde" noe hele tiden på vei nedover. Tilbakemeldingene fra de fleste tyder på at dette var en god strategi som vi kan bygge videre på.

Laget kjører nå sikkert og forutsigbart, noe som skaper trygghet i rulla. Dette ser også ut til å bidra til god lagmoral. Jeg er også fornøyd med roen laget nå har på vei inn/ut av kryss og rundkjøringer. Uhellet i dag viser hvor viktig det er at vi er hensynsfulle og rolige når enkelte bilister gjør dårlige valg.

I tiden fremover så er det nå små justeringer på rulla som skal til. Den går nå jevnere og jevnere for hver gang og viser at vi er på riktig vei. De kommende ukene vil vi fokusere mer og mer på å få opp farten i rulla, hvor de ulike rittene blir en viktig pekepinn for hvordan vi ligger an.

Selv så håper jeg at alle har hatt en flott helg, selv om beina kan være litt tunge nå. I morgen planlegger vi en treningsøkt med høy kadens og lette gir på ca. 2.5 time. Det kan kanskje være fristende å hoppe over treningen, men i morgen er det meldt flott vær så jeg regner med at alle stiller klar for enda en flott runde med Rye 16. :-)

Det er også svært motiverende å se hvordan tandem-sykkelen syklet både i går og i dag. Dette er imponerende og blir spennende å følge med på når DSSP skal kjøres.

Og skulle noen ha en positiv opplevelse fra helga som de ønsker å dele så hadde det vært hyggelig også.

Kåre Furulunds bilde

 Hallo.

Tusen takk for en veldig hyggelig helgtur, dere er en super gjeng å være sammen med. Har nok en gang fått bekreftet hva som er vår verste fiende(VINDEN). Rimelig mør nå i kveld. Vi sees.

 

Kåre

Det var en tur hvor vi fikk erfare akkurat hvordan det er å sykle langt i motvind, men det gjør oss vel bare bedre forbredt på det som uansett kommer. Jeg var litt uheldig og måtte gjøre en bråstopp for ikke å kjøre inn i bilen som fant på å kutte rundkjøring og det medførte til at nappet ut beinet av pedalen og da traff jeg med kneet rett opp i styret. Resten av turen var et lite helv...med smerter i kneet, motvind og ikke muligheter for å tråkke til så var akkurat det lite tilfredstillende.

Treningen i dag utgår for min del:(

Mvh Jan Erik

Vi som snudde på Minnesund var så heldig å få oppleve det man trygt kan kalle MEDVIND.
En litt rar følelse å trille avgårde i 40 km/t og føle at det er vindstille rundt ørene.
I perioder var vi oppimot 60 km/t på flatene, ikke akkurat sone 1 da, men utrolig gøy.
 

Vi får legge inn en bestilling på slik vind til 23 juni.

 

Det jeg fikk med meg av rullekjøring oppover var veldig bra. Med disiplin på å ligge tett i front, og holde jevn fart selv om det kommer et vindkast, er det utrolig hvor bra hastighet vi klarer å holde i laget.
Jeg har fortsatt trua på at dette blir veldig bra :-)
 

Josef Alfons Nolls bilde

Ottar, 

takk for fin oppsummering. Ja, helt enig, en hyggelig tur. Jeg hadde lyst å komme meg ut i dag (14.5.), men det ble bare el.sykkel. Achilles har fått en liten betennelse etter styrketråkk for en uke siden og den ble mye verre gjennom Hafjell runden. 

Dermed må dere tar treningen alene i dag. - så håper jeg at jeg er frisk til onsdag eller i hvert fall lørdag. 

Beklager, Josef 

Josef Noll, "el falco", m: 9083 8066, e: josef@jnoll.net