Du er her

Forberedelser til Randsfjorden Rundt

Forum: 

Solen skinner, og et nytt ritt nærmer seg.

Laget er godt forberedt og begynner å bli ordentlig samkjørt. Nå er det opp til hver enkelt å gjøre de riktige forberedelsene:

  1. Sjekk sykkelen! Det er mange som trenger å gå over sykkelen sin. Vaske og smøre. En møkkete sykkel har lettere for å skape tekniske problemer som er lette å unngå. sier ikke mer om det.

    Næring/ væskeinntak
    Pass på å få i dere nok væske før lørdag. Lagrene må være fulle! Vi kjører uten stopp, og du er derfor avhengig av å ha all drikke med deg på sykkelen. Noen liter Farris på fredag er bare fint. Evt. bland ut noe med f.eks Ringer for å få inn litt salter. Dette for å kunne binde opp litt væske i kroppen, slik at vi har mer å åg på.
    Hva man vil spise under rittet er veldig individuelt. Tenk bare gjennom at det må være noe som er greit å få ned, selv i høy fart.
    Mot slutten, siste halvdel, er det veldig bra med litt rakettfuel- gel evt. cola/kaffeblanding.
    Sjokolade har lett for å smelte i varmen, og er ikke veldig delikat etter tre timer i solsteika.

  2.  
  3. Vi starter kl. 09.25
    Oppmøte, klare med nummer på trøya kl. 08.25
    Vi møtes rett nedenfor skolen der vi henter numrene. Teknisk bil vil stå der, og forhåpentligvis bli med oss rundt løypa.
    Oppvarming er hver enkelts ansvar, ALLE møtes ved start  10 minutter før- dvs. 09.15
  4.  
  5. Tro det eller ei, men det kan være greit å legge på litt solkrem denne dagen :-)

     

Ottar Henangers bilde

På Randsfjorden Rundt starter vi opp med ca. 20 personer i rulla ut fra start. Hvem som starter i rulla vil bli ropt opp når vi stiller opp. Resten finner en plass på halen. Bytte på halen vil starte etter ca. 1 mil etter vi har passert første bakke og farten har "satt seg". Derfra kjører vi med kontinuerlig bytte som vi har gjort siden Hafjell-turen.

Noen tips til hvordan vi ønsker å kjøre:

- Dersom man kjenner at det blir vanskelig å komme "rundt" i fronten på rulla, så må man være flink til å gi tegn til at man vil på halen. Dette gjøres ved å holde opp venste hånd når man nærmer seg halen. På denne måten unngår man å redusere hastigheten i rulla og slite seg ut for tidlig. Kapteinene i rulla (Anton og Geir Ove) vil også kunne gi beskjed til den enkelte som de mener bør ta en runde på halen.

- Skulle man få problemer med å holde posisjonen sin i den aktive halen, så må man være flink til å legge seg bakerst på halen, bak den aktive delen. Dette for å unngå at man tar med seg flere dersom man må slippe feltet.

- Alle som ligger i den aktive halen vil bli sendt inn i rulla. Er man sliten så har man to valg: 
    - Ta en runde i rulla for så gå tilbake i den aktive halen, eller
    - Legge seg bak den aktive halen

Såvidt jeg har registrert så blir vi ett sted mellom 35 - 40 som stiller på start. Været ser ut til å bli fantastisk så vi gleder oss alle mann.

Mvh/ Ottar

Arrangøren har ryddet litt i startlistene, vi starter 09.20
Altså 5 minutter tidligere.