Du er her

Intervaller i morgen søndag

Forum: 

 Hei alle sammen!

Takk for i går. SKulle sannelig ikke mange øl til før det bikket over!

Som nevnt i går blir det intervaller opp mot Tryvann i morgen. Avtalt oppmøtested ble klokken ett på bensinstasjonen, like før bakken begynner. Dette er vel en Statoil. Jeg tenker 6*4 i sone 4/5. Andre skulle kjøre et par drag i sone 3.

Vi snakkes i morgen. Klare til dyst! Håper mange stiller :)

Jeg kommer, barefor å ha sagt det er jeg i dårlig form

 Jeg er med!

God tur!

 

Men slik jeg har skjønt det, så er (korte) sone 4 drag for formtopping.  (Sone 5 er vel spurt).

 

I en oppbyggings/vedlikeholdsfase er det vel lavterskel=lav sone 3 som gjelder.  Spesielt dersom man skal trene flere ganger i uken.  Se forøvrig http://www.sportsklubbenrye.no/node/15460.

 

Laktattest er definitivt å anbefale.  Hvis man ikke har tatt dette, så er vel et utgangspunkt at sone 3/4 grensen (=terskel) er den intensiteten man kan holde i ca 30-45 minutter.  Dersom man antar at sone 3 intervallet er 10 slag langt, så vil lavterskel dermed ligge 7-8 slag under terskel.  Forøvrig er det vel også et poeng å legge seg rett ned i sone 1 dersom man kjenner at kroppen ikke er restituert / det er tungt å holde lavterskel.

Gudbrand Hammerstads bilde

Hei

Sone 5 er vel lite fordelaktig å trene i

Blir nok Tirsdagsruden med traktoren som gjelder for meg framover :-)

Nok sone 4 der uansett :-) 

Hei Gudbrand!  Klarte nesten helt å unngå sone 4 på tirsdagsrunden i går!  Sjelden begivenhet!  :-)

Gudbrand Hammerstads bilde

 Wow sier jeg. Gutta med Cyclocross overbeviste må jeg si !

Hadde ikke sjans å holde inn med første puljen denne gangen.  Snitt på opp mot sone 4 for min del :-) 

Tydlig at jeg ikke er vant med så høy intensitet.

 

 

Jeg er helt enig i at trening i sone 3 er det primære såfremt en ønsker å bli en god syklist på lengere distanser. Dette har vi også med rette trent på.  o2-opptak er en ferskvare som kommer raskere enn flytting av laktatterskel(som et følge av kjøring i sone 3). Trening i høye soner utenfor sesong er dermed uheldig og hindrer at man kan trene så ofte og mye som man burde. Det kan også være at man har ulike mål for sommeren. Jeg skal blant annet være med i 4dagers-ritt hvor etappene varer i 10-20 min. Da må opptaket må være på topp. 

 

1. Du sier man må kjøre lav sone 3 i en oppkjøringsfase Bjørn Sigurd. Vi er jo midt inne i sykkelsesongen. Det er nå folk skal være i toppform til de ulike ritt. Å bruke en hardøkt før ritt for å toppe formen kan være fint, men da har man på LANGT nær oppnådd det potensiale til å ha et godt opptak og sykle raskt oppover.(Jeg mener RYE15 kunne ha hatt flere uker med hardere trening før DSSP, for å sykle bakkene raskere. Som Ekspressen)

 

2. Som Gudbrand sier kan sone 5 være uheldig. Dette kan jeg si meg enig i hvis man skal trene intervaller 2-3 ganger i uken. For å få til dette må man holde igjen på intervallene og heller ligge lengere i sone 4 for å ikke slite seg helt ut. Trener man sjeldnere er sone 5 greit. Føler man seg tung i beina lar man heller være og forbereder seg til neste økt.

 

3. Kaggestad sin treningsfilosofi kan sies å avvike fra den allmenne diskusjon om trening, hvor både han og hans far mener man må holde igjen lengere på treningen før konkurranse. Dette tror jeg stemmer i større for toppidrettsutøvere enn mosjonister, hvor de førstnevnte allerede har møtt toppen av sitt potensial.

 

Mitt treningsprogram i tiden fremover vil i hvert fall 1-2 harde intervaller i uken, 1 intervall i sone 3, restitusjonsturer i mellom og langturer i helgene. Etter hver andre uke slipper jeg helt opp på hardøktene i en uke for å skape overskudd, før jeg begynner å kjøre hardt igjen. To uker før ritt økes antall harde intervalløkter, uken før slipper jeg helt opp.
 

 

Innspill?