Du er her

Birken: Dekkvalg /Hastighet

Stein Bjerkeset 2s bilde
Forum: 

Hei og hå! I år skal jeg debutere i ritt uten så mye asfalt under gummien. Skal bli saker, trur eg. Offroader er anskaffet. Ettersom at jeg ikke har vært borti dette greia tidligere, så har jeg et par spørsmål vedr. Birken til dere erfarne offroad-syklister:

 

Dekkvalg: På sykkelen min er det knastedekk av det grove slaget. Jeg føler dette gir for mye friksjon/motstand og reduserer farten noe. Jeg testet sykkelen min med naboens i en slak nedoverbakke med asfalt. Sykkelen hans hadde relativt slette dekk med kun riller på midten og knaster ytterst. Sykkelen hans rullet litt fortere. Nabo'n mente at det var kun asfalten som gjorde det. På grus mente han rulleegenskapen ble lik. Det store plusset med mine dekk er at de sitter meget godt på grusen. Full fart i svingene og sykkelen er likevel låst til underlaget! Spørsmål: Hvilken dekktype bør jeg velge til Birken for at det skal gå fortest (og tryggest) mulig?

 

Hastighet: Jeg er spent på hvilken sluttid jeg bør ta sikte på i Birken. Merket er vel det overordnete (ca. 3.40 i 45-50 klassen / snitthastighet 25,8 km/t). Kanskje jeg kan ha høyere målsetning enn det? Noen rettesnorer: 

En 80 km løype (ganske flat) jeg alene på racer'n ligger på rundt 35 km/t. Der lå jeg nå på 31 km/t med offroader'n. 

I en 40 km offroad-trace i Østmarka (Fjellhamar - Mariholtet - Losby - Setertjern - Losby -Fjellhamar) med kuppert terreng, litt asfalt, litt steinete, mye ord. grusvei sliter jeg med å få en snittfart over 25 km/t. 

Har hørt av andre at man på Birken havner i gruppettoer på eget nivå der farten er relativt god. 

 Hva tror/mener dere jeg bør ha som hastighetsmålsetning i Birken?   

 

M.v.h.

En sylfersk offroadsyklist

 

 

Gudbrand Hammerstads bilde

Hei Stein

Er vel ingen guru. Men har deltatt 6 ganger i Birken. Dekkvalg for min del Stans Crow eller Raven. Lett og med lav rullemotstand.

Angående slutttid, så vil jeg si at det er veldig viktig å være seedet slik at man ikke starter i hummer å kanari gruppene. Da blir det veldig vanskelig å ta merket.

Første gang Birken for min del var å fullføre, vanskelig å sette seg en tid hvis en ikke har tilsvarende ritt å sammenligne.

Lykke til 

Hilsen

Gudbrand

Tony Farinhas bilde

 

Hei Stein

Et annet forslag er å møte opp på tirsdagsrunden med Rye fra Brekkekrysset. Her er det bare å henge deg på, og det går ikke rolig akkurat. En fin test på farten som du kan holde og de fleste kjører nok for full fres. Da er det bare å spørre dem underveis eller etterpå hva de sykler birken på og da har du et bra utgangspunkt. Men birken er 40 km lenger så resultatet er ikke helt sammenlignbart , men du får testet farten din med de beste . Lykke til !