Du er her

Giro delle Dolomiti anno 2012 - en opplevelse utenom det vanlige!

Forum: 
Kan du tenke deg spektakulære opplevelser fra sykkelsetet, ispedd høye doser natur og sosiale happenings i de Italienske Dolomittene sammen med 600 andre sykkelfrelste fra Asia, Australia, Sør Amerika og Europa?
Giro delle Dolomiti (www.girodolomiti.com) er et seks dagers ritt som hvert år arrangeres i slutten av juli/starten av august. Rittet har base i Bolzano og starter nesten daglig herfra. Det går til kjente fjellpass som Stelviopasset, Passo Valles, Passo Fedaia, Passo Pordoi, Passo Sella, Passo Gardena, de fleste er over 2000 m, og vi sykler gjennom de kjente dalene Val Gardena, Val di Fiemme og Val Selanes. Etappene er på mellom 80 og 160 km, og hadde i år totalt nærmere 11000 høydemeter. Starten går kontrollert av gårde med masterbil frem til stigningene i fjellene starter. Tiden tas kun en kort strekning i fjellene (mellom 4 og 14 km), men du bestemmer selv hvor fort du vil sykle både her og ellers i fjellene. Underveis er det flere matstasjoner for påfyll av drikke og lettere mat (nøtter, frukt, kaker). Ca halvveis, og etter tempoetappen, samles alle til en varm lunch (kjøtt, pasta, grønnsaker).
Det er mulig å melde seg på rittet seks dager, tre dager, eller på enkeltetapper. Ved siden av tempoetappene som har individuell tidtakning, er det en lagkonkurranse, som dreier seg om flest tilbakelagte kilometer. De siste årene har et lag fra Tyskland gått av med seieren i lagkonkurransen, mens Squadra Norvegia (et samlelag fra Norge, flest fra Jæren/Sandnes) i år kom på tredje plass og Kristiansand Sykkelklubb på fjerde. Fra begge lag deltok ca 20 - 25 syklister. Vi var 6-8 stk fra SK Rye som deltok i årets ritt. For få til å stille med eget lag, så noen syklet for Squadra Norvegia, mens undertegnede syklet for KCK. Skulle vi bli flere fra SK Rye til neste års ritt, kan vi jo vudere eget lag i lagkonkurransen.
Rittet anbefales på det varmeste. Det er ekstremt godt organisert og passer syklister på alle nivå. En forutsetning for å delta er at man er tilknyttet en klubb i hjemlandet og at man sykler på helårslisens. Det er en fordel å ha en viss treningsbakgrunn og erfaring med å sykle i felt.
Påmeldingsavgiften til seks dager var i år ca 1500 Nkr (inkludert sykkeltrøye, alle måltider underveis, masterbil, teknisk hjelp underveis, samt  oppsamlerbiler)
Reisen: Mens noen av oss fløy til Milano, dro andre via Munchen, andre igjen kjørte egen bil. Fra Milano og Munchen er det ca 3 timers kjøring til Bolzana. Leiebil gjør turen enklere. Pris for hotell med frokost og middag ligger på omtrent 50-60 euro pr døgn.
Skulle det være interesse for å få til et felles opplegg for en eventuell gjeng fra SK Rye, er det nok lurt å bestille hotell allerede i høst. Ta gjerne kontakt om du er interessert, så kan jeg være kontaktperson for et evt felles opplegg (liv.kol(fjern)@online.no). Husk å ta bort (fjern).
Hvis noen av dere andre ønsker supplere med info eller bilder hadde det vært hyggelig!
 
Hilsen Liv Jorunn