Du er her

Treningsspørsmål: O2 versus "seigdragingsevne"

Heisann!  Treningsspørsmål:  O2 versus "seigdragingsevne":


Noen av oss har ok watt, men ligger dårlig(ere) an på O2 testen.  Litt av dette skyldes sikkert dårligere løpeteknikk, men langt fra alt tror jeg.


Burde vi gjøre tilpasninger?  For egen del har jeg lagt inn 2 stk 4x4 løp på 10% stigning hver uke, noe som vistnok skal være særdeles effektivt for O2-utvikling.  (Pulssone lav i3 for løping).  Føler dette kan fungere ok.


Kommentarer/tips?


 

Gudbrand Hammerstads bilde

Hei Bjørn Sigurd

Er ingen ekspert. Men skal du ha O2 effekt av 4 x 4 så er det vel I4 som gjelder. Selv om det er løping.

 

 

Enig! Men to økter i sone 4 vil vel gå sterkt på bekostning av de andre øktene i programmet. O2 er også ferskvare og kan trenes raskt, slik at å begynne åtte måneder før DSSP kanskje er unødvendig? 

Hadde vært spennende å vite hva Henrik mener :-)

Nils Jørgen Mittets bilde

På fjorårets treningsprogram var det i vinterhalvåret ikke lagt opp til O2-spesifikke økter. På tross av det hadde alle (og laget samlet) en ganske betydlig forbedring på 10/10 testen fra gang til gang. Den naturlig konklusjonen å trekke fra det er at vi forbredet O2-opptaket selv uten å spesifikt trene på det. Henrik var også ganske klar på at trening på for høye laktatverdier kan ødelegge for trening mot økt terskelwatt. Vårt treningsprogram er spesiallaget for sistnevnte.

 

Erfaringsmessig, og med mindre du har spesielle mål i vinter som krever at du trener løping, ville jeg anbefalt å stolt på programmet. Og som du selv sier.. det er 8 måneder til styrkeprøven...

 

Mvh.

Nils Jørgen

4 x 4 er tulltrening i forhold til hva vi holder på med. Jo det går an å bruke i en formoppkjøring, men meningsløst på denne tiden av året. Hva som gir best utviklig av O2 er det uenighet om, men på alle testene våre i fjor gikk utviklingen parallelt mellom 10/10 testen og terrortesten. I det vi kjørte en periode med i4 gikk test resultatene tilbake.


Det finnes dessverre ingen snarveier, men bare langsiktig hardt arbeid. Å legge inn 2 økter med i4 i tillegg til programmet er høyrisikoprosjekt og ingen av de som prøvde lignende varianter i fjor kom verken til start eller i mål  med expressen.


Om dere ikke tror på meg så:


Les Ingrid Kristiansen sin artikkel om trening og oksygenopptak i verdensklasse.


http://www.ingridkristiansen.com/2012/09/27/maks-o2-sensasjonen/

Tusen takk for svar! 


For min del var det lav i3 som føltes naturlig på 4x4 løping, ikke i4.


Men altså er dette da uansett ikke anbefalt.  Heller ikke for de av oss som er svakere på O2 enn terrortesten.


:-)

Nils Jørgen Mittets bilde

Europamester Henrik Ingebrigtsens er enig med Ingrid Kristiansen:

http://www.dn.no/dnaktiv/article2494082.ece

ikke kom med 1000 forskjellige forslag og meninger om alt mulig, det skaper bare usikkerhet og forvirring.
stol på programmet, bruk heller tiden på restitusjon...

ifjor var det noen som var best på trening (350,60w)som aldri kom seg med en gang, skulle på død og liv gjøre sitt eget løp, enten i tillegg eller isteden.
andre hadde ikke 300w engang og hang fint med inn

bruk tiden på å trene kontrolert og å ligge på sofaen
dette programmet fikk denne halvfeite gamle kroppen helt fint ned til Oslo i fjor, tror jammen den hadde hengt med om været hadde vært med oss og ny rek oppnådd....

ønsker god vintertrening til alle.
gleder meg til vi møtes på Rolfer`n...... :)

Jo

Hei Jo!


Jeg har også fulgt programmet tilnærmet slavisk de siste 12 måneder. I dag kjørte jeg 2.5 timers i2 turen på 10 watt *mer* enn jeg klarte 1 times terrortesten på for 12 måneder siden. Litt kommer sikkert av bedre rundtråkk- og rulleteknikk, men allikevel helt totalt rått! Skal følge det (til og med rimelig familievennlige) programmet til jeg blir 87 for min del. Merker også at den fysiske formen smitter over på hue - blir gira i toppetasjen også.


såå....


TRENER HENRIK OFTEDAL, DOBBEL NORSEMAN-VINNER OG -REKORDHOLDER OG TØFFING
TUSEN TAKK FOR AT DU HOLDER OSS VÅKNE OG LEVENDE (OG SPREKE NOK TIL Å VINNE ALT VI TAR I!)


Christer Andreas Braathens bilde

Imponerende økning Bjørn Sigurd!