Du er her

Tips til rulle

Forum: 

Jeg skal skaffe meg en rulle, så trenger litt tips.

Usikker på balanserulle vs. vanlig.

Vil gjerne også ha watt måler, men er dette noe folk synes er viktig, eller bare noe man tenker på før man har kjøpt?

Trenger også at den er rimglig stille, så jeg kan bruke den inne uten å jage dama fra huset:)

Noen som har erfaringer, ruller de er fornøyd med, missfornøyd med etc., så si ifra.

Gudbrand Hammerstads bilde

Hei Henrik

Har hatt Taxc Flow, Elite Arion Balanserulle og nå har jeg Tacx Fortius av eldre modell.

Hvis jeg skulle ha valgt ny rulle nå, så ville det blitt en Tacx Vortex eller Buschido.

Balanserulle er kult det, men styrketråkk er vanskelig å gjemmomføre. Samt at du helt klart sliter litt med å holde konsentrasjonen i flere timer. Ramla selv av et par ganger :-(

Wattmåleren på Rullene er ikke helt nøyaktige, de kan drifte en del. Men så lenge du benytter samme rulle og dekktrykk så er det mulig å se utviklingen over tid.

Valgene er igrunn om du ønsker å koble til PC eller ikke. Selv synes jeg det er litt mye mekk å rigge opp med kabler, pc, strømforsyning etc. 

Gudbrand

 

Eirik Olsens bilde

Hei Henrik.

 

Jeg har en Tacx Satori -en enkel og billig variant uten spor av noe elektronikk. Jeg har ingenting å sammenligne med, men her er ihvertfall mine erfaringer:

 

Pro:

  • Enkel å pakke vekk -enten fordi den stryker på interiørtesten eller fordi du skal bruke den til oppvarming på ritt.
  • Billig -tror du får den for rundt 1500.
  • Har nok motstand til det du måtte finne på av sprell.

 

Con:

  • Ingen wattmåling
  • Den er på ingen måte lydløs, men jeg aner ikke hvordan den støyer i forhold til andre ruller. Volumet på TVen må imidlertid opp, men jeg har foreløpig ikke fått naboklager...
  •  
André Jonassens bilde

Kjøp deg en billig rulle, og heller en wattmåler du kan bruke ute også. 

Satori koster 1400 på bikeshop. 

Lars Olav Skårbergs bilde

Enig med Andre, men synes de billigste rullene bråker litt for mye, særlig hvis du ikke setter på rulledekk og bruker matte. For øvrig synes jeg Tacx bråker ganske mye, og mer enn Elite-rullene.

Har hatt Tacx Swing og Fortius , to billige Elite-ruller, bruker nå CycleOops Supermagneto Pro og Tacx balanserulle. Fortius var forsåvidt morsomt så lenge den virket, men det var problemer både med software og hardware. Wattmålingen ga også vel optimistiske verdier. Et søk på Fortius i sykkelforumene gir gode argumenter for å velge en enklere rulle.  

Kan anbefale CycleOops-rulla fordi den er nokså stillegående og veldig enkel å bruke, da det ikke er ledninger og annet mikkmakk som må kobles på. I motsetning til Tacx kommer den også tilnærmet ferdig montert og ikke som Ikea-byggesett. CycleOopsen kommer også i en rimeligere variant som heter Fluid 2, men jeg tror ikke den har nok motstand for deg. Du bør nok i tilfelle også prøve Supermagneto Pro i butikken for å sjekke om den gir nok motstand for ditt bruk, da det blir litt vel høy kadens hvis du kjører intervallene på godt over 300 watt.

Skal du kjøre styrketråkkene på rulla er det dessverre Tacx som gjelder.

Det er ikke enten balanserulle eller vanlig rulle da de utfyller hverandre - kjøp begge deler. De lette og korte restitusjonsøktene som morsom variasjon på balanserulla, gjerne på temposykkelen for å beholde kontakten med tempoposisjon gjennom vinteren. Tacx balanserulle fungerer utmerket, men her har jeg ikke sammenligningsgrunnlag. Intervallene kjøres best på ordinær rulle.

 

Lars O

 

Lars Olav