Du er her

Aktivitet på forumet

Frank Thommesens bilde
Forum: 

Har fra ett medlem i gruppa fått spørsmål vedrørende informasjonsflyt.

 

Medlemmet mener kanskje det er enklere for mange å benytte seg av en Facebook side.

Laget har en FB side , men den er stort sett aktiv i juni måned.

 

Vi tar dette opp i ressursgruppa , og vil komme med en tilbakemelding på dette.

 

I utgangspunktet er det denne siden som gjelder i tillegg til epost som registreres ved påmelding til gruppa.

 

Kom gjerne med ditt synspunkt i saken i denne tråden.

 

Frank

Willy Hugo Nordness bilde

Jepp, da kan jo jeg begynne med å stikke frem nesen litt wink


Med utgangspunkt i den særdeles vellykkete facebook gruppa til Lill40 så vil jeg si at fb har enorme fordeler for svært mange i forhold til et forum som dette,


MEN det betyr IKKE at forumet IKKE skal brukes .................. slik at det er nevnt.


Har inntrykk at svært få er innom disse sidene av forskjellige årsaker,
(1) det kan være at den kan virke noe skremmende for noen siden alt det du skriver blir blåst ut til hele klubben via "nye foruminnlegg" på forsiden!(2) Alt det som skrives her inne er "overalt" på internett og kan googles av alle til enhver tid!


(3) "Tradisjonen" her inne er at den er en handfull meget etablerte personer som bruker sidene, dette får de personene som er litt tilbakeholden eller føler seg nye til å IKKE skrive noe da det fort kan virke amatørmessig og noe flaut.


(4) Siden det er særdeles få som er på forumet så er det også veldig liten respons og svar å hente


og hele komunikasjonen er treg målt etter dagens standard og besøksfart på feks facebook.


(5) Forumet er etter dagens sosiale samfunn å regne veldig gammeldags der det meste er tungvinnt, det blir da tenkt og nevnt slike ting som bilder,filmer osv som veldig lett kan legges inn på en slik plass som facebook, men som funker heller dårlig på dette forumet,


i tillegg så er fb mere løssluppen i måten å prate på !!!


 


Punkt 1 til 5 er grunder for heller bruk av facebook til løsere prat, teambuilding, bekjenntgjøring og kjappere info en dette forumet som er kommet frem etter flere diskusjoner rundt "hvor skal vi samtales" ................... altså ikke kun mine egne meninger smiley ....


 


Men altså, dette forumet bør og må også brukes siden vi har disse sidene og endel "lagreklame" for å bruke det pussige ordet bør komme frem på disse sidene, mens mye bilder,filmer,historier, innvitasjoner til turer på kort varsel,forslag,hjelp og annet rundt disse kategorier lever nok et mye bedre liv på fb.


 


Som en demonstrasjon over hva jeg mener her så oppfordrer jeg flest mulig til å gå inn på fb sidene og søke opp sportsklubben Rye L40 og "ønske" seg inn der (lukket gruppe)


der er det rundt 70 medlemmer fra "toppledere" i klubben via xp ryttere og hele linjen nedover (om dere vil) ... En meget aktiv gruppe der det meste sitter løst !!
Sjekk også "bilder" og "filer" der inne som en demo rundt bruken.
Her kan det også informeres at dette forumet blir brukt til visse ting og oppfordre folket til å gå inn og lese og/eller svare,


dette for å få noe liv innpå Rye forumet også.


 


Det har jo vist seg de siste to-tre årene med L40 at det å sy sammen folket nærmere, få de til å møtes "privat", få de bedre kjennt og få mange av de til å være mere sammen har vært svært vellykket i denne gruppa, noe i alle fall jeg mener vi har sett resultatet av på ritt og treninger der vi blant annet måtte kjørt dobbeltrulle på ritt for å "ha noen plass å gjøre av alle sammen"
Infoen i gruppa har strømmet ut kjappt og vært godt mottatt,


dette er en hastighet et forum som dette ikke har en mulighet å konkurere med.


 


Da har jeg forfattet en mening og venter i spenning på neste blush


  

~Fuji~

Uten å mene noen om hvordan Rye 15 skal kommunisere, så kan jeg kort nevne mine erfaringer som rittleder for Øyeren rundt.

 

Info som ble lagt ut på ØR sin side her på Rye-siden ble åpenbart ikke lest av noen. Jeg druknet nærmest i eposter med spørsmål der svarene allerede lå uten på ØR-siden. Jeg ble utrolig frustret av dette og bestemte meg for å teste ut Facebook-siden til Rye-rittene som info-kanal. Situasjonen endret seg over natt og antall spørsmål åå epost sank til nær null.

 

Det er ingen tvil om at FB er helt overlegent når det gjelder å spre informasjon raskt til mange.

Helge Rege Gårdsvolls bilde

Jeg tror vi kan gjøre forbedringer på nettsidene som gjør det lettere å finne frem til informasjonen, og så skal vi vurdere hva nettsiden skal brukes til og hvordan andre løsninger kan supplere. Facebook er en grei kanal for de som bruker den, men det er ingen forutsetning å være Facebookmedlem for å delta på aktiviteter i Rye. Jeg har hørt fra flere at de ikke har visst om turer som er åpne for alle fordi de bare har blitt lagt på Facebooksiden og ikke på forumet. 

Harald Indrebøs bilde

Hei


Jeg forstår og er enig i at aktiviteter skal annonseres på forumet og at annonsering på sosiale media som FB kommer i tillegg til og ikke i stedet for. Og for å kunne nå et av lagets mål med ennå bedre samhold i laget kan det være godt tiltak å benytte seg av FB ? Det gjør det enkelt å ha en uformell kommunikasjon, dele erfaringer/dele bilder / dele videoer / gode diskusjoner etc. Et sted vi kan "treffes" utenom trening og bli bedre kjent :) . Slik jeg ser det skal ikke forumet og FB "konkurrere" med hverandre men utfylle hverandre.


Det som ikke har en FB konto kan kanskje opprette en konto ? Om en ikke bruke kontoen til noe annet en Rye, og vi får det til å fungere, så er det kanskje god nok grunn for å ha en konto ?


Idag med all den informasjon som vi skal forholde oss er det utfordrende  å nå frem, og da kan det være en fordel " å treffe" de en ønsker der de er  ? Og  mange er på sosiale media som FB idag. Difor kan dette være en bra kanal for SK Rye 15 og være ennå mer aktiv på i 2012/2013   i tillegg til aktiv bruk av forumet ? En skal ikke utelukke at med dette tiltake vil enn flere også vil bruke forumet når en første er igang :)  

Harald