Du er her

Tilbud på tempodrakter

Jan Erik Breimos bilde
Forum: 

Hei,

vi har satt oss et ambisiøst mål for årets styrkeprøve og ressursgruppa har derfor kommet til at vi i likhet med Ekspressen og Tempoen bør kjøre med tempodrakt i år. I følge de som har greie på det så er det tid å spare i tillegg til at det er et behagelig plagg å sykle i. På Rye-lageret er det 13 Giordana tempodrakter som vi har sørget for at blir holdt av for Rye15-medlemmene. Disse får vi kjøpe for kr 350,- per stykk, som er en rimelig pris. Størrelsene er:

  • 9 stk i str M
  • 2 stk i str L
  • 2 stk i str XL

Angående størrelsene så kan jeg nevne at både je (som er 189 cm på strømpelesten) og Frank skal ha størrelse XL.

Hvis du vil ha drakt så sender du en epost til meg med størrelsen du ønsker. Her er det først-til-mølla som gjelder (hvis det viser seg at valgt størrelse ikke passer så skal du naturligvis slippe å kjøpe) .

De som ikke skaffer seg drakt i denne omgang må vente til den nye Rye-kolleksjonen er klar (forhåpentligvis vil det skje om ikke alt for lenge).

Jeg sjekker med materialforvalter Tor Myrseth akkurat nå hvordan vi ordner prøving av størrelser, betaling og overrekkelse.

Willy Hugo Nordness bilde

Nå fikk jeg plutselig en masse spørsmål å stille rundt akkurat dette, men siden det er helt dødt på disse sidene og noen meget sjeldent får svar på noe så hopper jeg over det og nøyer meg med et par !
Kan noen ramse opp fordelene med tempodrakt ...... selv for de som evetuellt skulle falle av og da sitte med en lommeløs tights, hva skjer hvis du da får en punktering og ikke er utstyrt med den miste lomme for ekstra slange(r) !!
Bør racern utstyres med en "reisebag" under setet for å kompensere plassmangel, blir jo da et kult stilbrudd mellom mann og sykkel i alle fall.
# kommer det enda en overraskelse litt senere og da gjeldende tempohjelm også ?

~Fuji~

Per Gunnar Tronslis bilde

Tempohjelm er jo en helt logisk følge - 13.59, høyprofilhjul, tempodrakt - så hvorfor ikke tempohjelm? Av de tre nevnte - høyprofilhjul, tempodrakt og tempohjelm er det jo åpenbart hjul og hjelm som har størst betydning.

Eirik Olsens bilde

Hei Willy. Tempodress er en tradeoff mellom aerodynamikk og praktisk bekledning. Det ER veldig upraktisk (selv om min har 2 lommer på brystet md plass til ca. 12 gels), men effekten er også veldig målbar : http://www.cyclingtipsblog.com/2010/04/biggest-bang-for-your-buck-in-time-trial-equipment/

Jon-Ivar Lunds bilde

Hei Willy,

Av alle tragiske ting du ser langs veien er ingenting mer tragisk enn en ensom stakkar i tempodrakt som må tigge forbipasserende for dekkspaker, pumpe, slange, verktøy, evt penger. Jeg har booket drakt og vurderer en tur til skredderen for å få sydd på et par aerodynamiske lommer.

Linux Registered User # 195305

Per Gunnar Tronslis bilde

En helt annen tilnærming til dekkspaker og mekkeverktøy er jo å kjøre for laget til det er komplett sluttkjørt – og når det ikke lenger går med en siste runde i rulla før gardina’ går ned – sette seg i oppsamlerbilen og være stolt over at man har levert alt man kunne så lenge man kunne for laget. Trengs ikke dekkspaker da :-)

Jon-Ivar Lunds bilde

Joda, kjekk innstilling det, men det passer ikke min stil. For meg er rittet over etter å ha kommet i mål. Om det blir x antall mil og timer solo i helv...etter å ha fått hammer'n får så være. Tør jo ikke komme hjem uten medalje rundt halsen. Alle gir selvfølgelig alt for laget + litt til.

Linux Registered User # 195305

hans jacob nordhovs bilde

La oss stikke fingeren i jorda og se hvem vi er, tempodrakter er fint meloom 10 og 40 km, på en syklist i tempostilling  på en temposykkel.vi sykler jo i rulle som et lag, laaangt, ikke individuellt, er avhengig av å høre og rope, ligge på hjul og spise drikke kontinuerlig.. Jeg ser at en foreslår å sy på lommer, da er vi like langt, lommene har jeg allerede på  trøya, og jeg har en bukse med fantastisk padding i et fantastisk stoff i riktig anntall paneler. Buksa  alene koster det samme som 5 drakter( eller no sånt)

En fornuftig ting var kanskje landeveis hjelm al la sky og edvald, vi så jo alle på tv at det var noe helt annet, det skal være en gevinst, de bruker den i fellesstart, man hører. Min tempohjelm( brukt i LO 2011) er håpløs, du ser dårlig fremover ,hører ikke andre og ikke deg selv( se profilbilde) , den skulle være helt fantastisk hadde noen lest på nettet... 

Kikk på videoen fra Mjøsa 2012, så ser vi lassevis av forbedringspkt med langt større tidspotensial

Jeg har ennå ikke sett  noen kunne dokumentere med fakta hva  T hjelm og drakt  gir av  dokumentert gevinst i ett totalbilde, og er forundret over så sterke meninger 

Forslag: la noen modifisere en tempodrakt til vårt landeveis bruk, velg beste kvalitet, la det koste og finn en hjelm som er tilpasset våre ønsker

det har vi tid til før sesongen

Hansj

Gudbrand Hammerstads bilde

Sykla Mjøsa rundt 2012 med dere inkludert tempdrakt og hjelm. 

Drakta som XP forhandlet fram ifjor( Går ut fra at det er den dere har fått tilbud på) satt fin fint den. Subjektiv følelse var at det var lettere å holde tempo oppe enn med vanlig drakt og hjelm.

Paddingen var litt mindre en feks ASSOS, men tempodrakta er av en helt annen kvalitet av de andre RYE buksene. 

Det er god plass i selve drakta for GEL ol, mitt problem var å dra opp glidlåsen etter jeg måtte lette på trykket. På ryggen er det en radiolomme, den kan brukes til mobil og lommebok.

 

Om en må ha med verktøy, pumpe, slanger el på ritt. Så er det vel bare å få en saltaske som en får overlevert av følgebilen om en må bryte i ett ritt.

Keep it simple :-)