Du er her

Scottland: Tur med satsningsgruppa i utfor 2013

 

Årets treningsleir for satsningsgruppa i utfor gikk til Innerleithen i Scottland. Det ble 4 kalde og våte dager med den Skottske landlagssjefen Chris Ball som spesialtrener. På tross av været, var det god stemning og stort sportselig utbytte. Terrenget i Innerleithen er ikke så ulikt det vi har i Norge og er supert for både utfor- og stisykling.  (artikkelen fortsetter)
 

De to første dagene var satt av til seksjonstrening med utforsykkel. Ettersom det ikke er heis der ble det noen tunge dager med dytting av sykler i bratt og til tider ulendt terreng. På tross av dette var det sportslige utbytte svært bra.
 
Den tredje dagen syklet vi stisykkel i Glentress som er ett trailsenter rett i nærheten av Innerleithen. Ett fantastisk sted med ett uttall løyper av forskjellig vanskelighetsgrad. Her syklet vi litt lengere seksjoner med utgangspunkt i det vi hadde gått igjennom de to første dagene. Selv om det kom 2 cm med snø var stemningen høy.
 
Den fjerde dagen var det tilbake på utforsyklene. Vi trente først litt teknikk, og så kjørte vi på klokke med det Skottske rekruttlandslaget i utfor. Dette foregikk i en kort 30-40 sekunders løype i Innerleithen. Chris Ball var helt klar på at dette ikke skulle være en konkurranse men kun en mulighet til å kjør mot sin egen tid. Yeah right! Det ble selvfølgelig ganske heftig kjøring med en gang, og sammenligning av tider over en lav sko. Det ble Norge v.s Skottland med venligsinnet kniving og noen friske tryn. Selv om Skottene har ett par svært raske ryttere - dette var jo tross alt rekruttlandslaget deres vi kjørte mot - så kom vi meget godt ut av det med ett hederlig uavgjort.
 
Utbytte av turen var meget bra både sportslig og sosialt, så vi har allerede bestemt oss for å dra tilbake til neste år.
 
Da skal vi gruse dem! :)
Synlig: 
Offentlig - alle kan lese