Du er her

Oppsummering - Tirsdag 16.4

Ottar Henangers bilde
Forum: 

Treningen startet fra Oslo Kristne Senter i oppholdsvær med ca. 26 syklister som ble delt inn i to grupper. På programmet var det teknisk rullekjøring med innlagte fartsøkninger.

Etter syklingen opp første bakke ble rulla raskt etablert og farten vart fort satt. Kanskje noe høy helt i starten av treningen, iallefall for undertegnede som trenger noe tid å bli skikkelig varm. Men det virket som at alle sammen hadde lyst å få skikkelig fart på rulla, noe som begge gruppene fikk til etterhvert.

Fartsøkningene ble kjørt med fin og samlet rulle, høy fart og alle sammen var konsentrerte. Så tidlig i sesongen er det naturlig at beina ikke er helt topp men likevel synes det at alle hang godt med.

Etter at fartsøknignene var unnagjort møtte vi regnværet på veien hjem. Apropros avslutning av treningene så har Rye 16 som policy at vi sykler sammen tilbake, noe vi også gjorde i går. Dette er viktig for å få en rolig nedkjøring og unngå uhell i slutten av en trening, samt å styrke samholdet i gruppen.

Kommunikasjon
Ulike lag har ulik måte å kommunisere internt i laget. I Rye 16 forsøker vi å unngå roping f.eks. ibm. varsling av hinder i veibanen. Når det gjelder kommentarer ifbm. fart/intensitet så er dette i første omgang forbeholdt kapteinene. Synes man at det går for fort/sakte gi heller en tilbakemelding til kapteinen i det man passer i rulla eller etter at treningen er fullført. 

Samtidig er det viktig å gi positive tilbakemeldinger til de man sykler sammen med. Små justeringer som medfører at rulla går jevnere er viktig.

Inntrykket jeg sitter igjen er at vi sykler allerede godt sammen og har kanskje ett jevnere lag enn tidligere. Det virker som at de fleste forstår hvordan vi ønsker å sykle og at det er bare små justeringer som skal til. Og at alle sammen synes det er gøy når farten på rulla er høy!

Neste trening er fra Hvervenbukta.

 

Kåre Furulunds bilde

Hallo.

Henger meg på Ottars innlegg og er stort sett enig. Vi må bli noe flinkere til IKKE lage luker spesielt i fartsrekka, dette skaper ujevn fart og blr veldig tungt for de som lager disse, og ofte for de bak. Mye avhenger at man er en god og trygg rygg også. La ting gå så jevnt og fint som mulig. Sees Torsdag.

 

Kåre