Du er her

Oppsummering - Torsdag 19.4

Ottar Henangers bilde
Forum: 

Til tross for en noe "truende" himmel hadde vi en treningsøkt med tørr asfalt og 8-9 grader i luften. På programmet stod det rullekjøring i små grupper. Totalt var vi 25 som fordelte oss på 3 grupper a 6-8 personer. Treningsøkta bestod av 4 ganger tur/retur Tusenfryd hvor de fleste tok 2-3 minutter pause mellom hver økt. Fokuset var å få trent på overgang i rulla og de fleste gruppene hadde ett kontrollert intensitetsnivå.

Treninga i går illustrerte hvor sårbare vi er i forhold til vind, samtidig hvilken positiv effekt det er å ha samme motvind som medvind på turen tilbake. Rundt enkelte av svingene blåste det så hardt i kastene at rulla nesten stoppet opp. På vei tilbake fra Tusenfryd gikk det virkelig unna nesten uten å bruke krefter. Vi får krysse fingrene på at vi får medvind nedover Gudbrandsdalen!!

Dagens tips
Enkelte lag fokuserer mye på å kjøre korteste vei når man er ute å trener og i ritt. Dvs. man forsøker å følge veibanen ved f.eks. å legge seg opp mot gulstripen i svingene. På denne måten kan man spare noen minutter over ett langt ritt.

På Rye 16 så gjør vi i utgangspunktet ikke dette. Istedet forsøker vi å følge hvit-stripa langs kanten av veien som hovedregel. Utover denne regelen er det opp til de som ligger fremst å velge en kurs som ivaretar sikkerheten til de som kommer bak.

Årsaken til dette er i hovedsak pga. sikkerhet til laget og andre trafikanter. Treningene foregår stort sett på veier med varierende trafikk og vi ønsker å være til minimum hinder for andre trafikanter. Og det vi ikke gjør på trening det forsøker vi heller ikke å gjøre på ritt.

Neste trening starter på Oslo Kristne Senter. Værmeldingene ser lovende ut så vi satser på en flott tur rundt Hurdalsjøen. Skulle det være noen som enda ikke har tatt ut sykkelen for våren så er været ikke lenger noen unnskylding!

Ses på søndag