Du er her

Hafjell-tur - 12.5 - Oppsummering

Ottar Henangers bilde
Forum: 

Turen til Hafjell er vel gjennomført. En tur som viste å ha det meste av vær som kan oppdrives på denne tiden av året. 

Totalt 37 møtte opp lørdag morgen på Oslo Kristne Senter. Turen nordover fulgte Trondheim-Oslo traseen motsatt vei, via Dal, Råholt, Minnesund, Feiring og til første stopp på bensinstasjonen på Skreia. Lørdagen viste seg fra sin beste side med sol, fin vind i ryggen, lette tråkk og godt humør. Begge gruppene kjørte flott med rette og forholdsvis tette rekker. 3-4 punkteringer på hvert av lagene gjorde at første del til Minnesund ble noe oppstykket. Ett nytt bakhjul måtte kjøpes på sportsbutikken på Råholt pluss ett ekstra pariser-dekk med tilhørende flaskeholder. Men turen gikk jevnt og fint og alle var ved godt mot på Skreia.

Etter en kjapp stopp, hvor bensinstasjonen så ut til å bli tømt av vafler, kaffi og annet godt, fortsatte turen videre mot Hafjell. Pga gunstige vindforhold gikk det raskt videre, hele veien med sikker og fin sykling.

Etter en god middag, samlet vi oss i peisestova for en gjennomgang av sesongen så langt, rittene som kommer og planen for Styrkeprøven. Viktig for laget å bli bedre kjent uten hjelm på hodet.

Under returen på søndag viste været seg fra en helt annen side, eller mer presis helt andre sider. Etter en lett optimistisk stemning ved start med opphold og noenlunde ok temperatur, møtte vi regnværet ved Lillehammer. Derfra via Moelv til Gjøvik regnet det stort sett i alle retninger og de fleste ble svært kalde etterhvert. Men humøret til hele gjengen var forbilledlig til tross for forfrosne fingre og tær. Det største problemet for de fleste ble etterhvert å få i seg nok mat og drikke. Mot Skreia lettet været og vi kunne skimte solen gjennom skydekket. Bensinstasjonen på Skreia ble fylt til randen da vi forsøkte å få varmen i kroppen igjen.

Siste del av turen ble en hard økt, riktignok stort sett uten regn men med til tider sterk motvind. Desverre oppstod en stygg ulykke på det ene gruppen hvor 3 personer gikk i asfalten. På en rett strekning oppstod en oppbremsing i rulla som forplantet seg bakover. To personer fikk skader, hvorav en ble sendt med følgebilen til legevakten på Lillestrøm. Heldigvis ser det ut til at begge to kom fra det uten alvorlige skader.

Alt i alt så har turen vært en flott gjennomkjøring før selve styrkeprøven og for rittene som ligger foran oss. Vi i ressursgruppa har fått en bedre innsikt i styrken og svakhetene til laget og den enkelte rytter, hver enkelt rytter har fått en liten smak av hvordan rittet vil kunne utvikle seg. Enkelte utfordringer gjenstår, men laget virker å være i god rute også i år.

 

Og han tredje sitter på legevakta nå, vondt og hoven i venstre bryst, forhåpentligvis bare kraftig forslått:-)

nils

 

 

Igen ting brukket bare en kraftig smell i brystet:-)

 

Nils

 

 

Britt Tømte Lunds bilde

Godt å høre, god bedring Nils og Sindre!

Britt