Du er her

Brist i ribbein

Forum: 

Hei dere,

Tror muligens jeg har fått brist i noen ribbein etter fallet på søndag.  Var å trente idag, økten gikk greit men litt vondt i brystet når jeg pustet.  Etter endt trening merker jeg det ganske kraftig, vondt å puste og ubehag ved enkelte posisjoner,  Noen av dere som har hatt brist i ribbein?  Gjør jeg skaden værre av å trene?  Har lest litt på nettet at det tar ca 6 uker å bli frisk ved brist i ribbein. Er det tilfelle ser det mørkt ut med tanke på Trondheim - Oslo.  

Nils

Har kjørt med brist i bein tidligere. Kjører med et brudd i skulderbladet nå som jeg fikk etter fall på Mallorca i påsken.

Det er bare å trene. For min del er det smerten som styrer hva og hvor hardt. Tar du det helt med ro som mange leger vil si så mister du all kraft du har trent opp og må begynne helt på nytt.

Ta helt fri et par dager, sykle mye på rulle og spinningsykkel (unngå risting og støt). Unngå brå bevegelser og løfting. Etter et par uker merker du nesten ingen ting da adrenalin demper smertene.

Tar bare litt lengere tid før det gror sammen.

Lykke til......

Eirik Olsens bilde

Jeg har også trent med brist i ribbein. Det går helt fint, men spinningsykkel og rulle er det som gjelder i første omgang. Dette er forøvrig en helt ypperlig mulighet til å forbedre sittestillingen. Ingenting er som litt stikkende smerte i ribbeina hver gang du beveger for mye på overkroppen ;)