Du er her

Randsfjorden Rundt - Oppsummering

Ottar Henangers bilde
Forum: 

Gratulerer med ny Rye 16 rekord på Randfjorden Rundt og vel gjennomført ritt til alle sammen!!! 

Utgangspunktet for dagen var som vanlig å starte med å kjøre svært kontrollert opp bakken ut fra start for så legge sette farten i rulla. Målsetningen var å sykle noen minutter fortere enn tidligere rekord.

Det ble en usedvanlig heseblesende start på flere av oss. Med 4 punkteringer bare minutter før starten skulle gå, så ble det mye arbeid på Gunn i teknisk bil allerede før starten hadde gått. I tillegg ble det så som så med oppvarmingen til flere av oss som fikk punktering. Men starten rakk vi alle sammen såvidt jeg fikk med meg. 

Det var et stort startfelt med Rye drakter. Etter en kort diskusjon ble det til at Rye 16 startet først i ett felt tett fulgt av Lille 37 og deretter Rye 19. Det skulle vise seg å være en fin rekkefølge da ingen av lagene kjørte forbi hverandre.

Første halvdel av rittet var preget av tilløp med god rullekjøring, godt humør på alle sammen, men med mange svært uryddige overganger bakert på rulla. Av en eller annen grunn var det svært mange som ikke gjorde jobben sin skikkelig idag og sa ikke navnet til siste mann, med det resultat at det ble mange lange luker, forvirring og tilløp til irritasjon og enkelte farlige situasjoner. Fra haleposisjon så kunne jeg også observere flere ganger at folk byttet rekke for å tette lukene som oppstod. Dette har vi terpet på gang på gang, men tydleligvis kan det ikke sies for ofte. MAN BYTTER ALDRI REKKE MED MINDRE NOEN HAR SAGT NAVNET DITT!!!!!!

I tillegg var det svært mange som viste tegn til å være usikre på hvordan byttene på halen skulle gjøres. Mulig dette skyldes at rulla gikk motsatt vei av det vi vanligvis sykler med, men i utgangspunktet er dette svært enkle arbeidsoppgaver som man ikke klarte å gjøre i første del av rittet.

Som mange oppdaget så er det også en del små bakker i dette rittet og flere fikk det tøft allerede før broa. Bortsett fra dette så var farten første halvdel på riktig nivå og rulla gikk bedre og bedre etterhvert.

På veien tilbake fra broa gikk det betraklig bedre rent teknisk. Rulla begynte å sitte og etterhvert ble det færre og færre bytter på halen. Folk var flinkere til å si navnet til neste mann høyt og tydelig, man holdt tettere avstand til hjulet foran og i perioder gikk det svært effektivt. Byttene ble sjeldnere og sjeldnere, og de som ønsket å komme på halen fikk beskjed om å bare holde ut i rulla. Enkelte som fikk problemer med kramper, en punktering og mange slitne på siste del. Litt problemer til tider å få slitne bein til å tette luker på halen, mens de som lå i rulla jobbet ufortrødent videre. Det skal være tungt på slutten av ett slikt ritt!!!

Tiden ble til slutt 3.53 såvidt jeg har registrert og vi var 21 som fulgte laget over målstreken. Litt usikker på hvor mange vi startet med, tror det var rundt 36-37. Fra ressursgruppa sin side så er vi forsåvidt fornøyd med slutt-tiden, men den burde ideelt sett kanskje vært 5 minutt saktere i forhold til hvilket nivå Rye 16 bør ligge på. Dette hadde kanskje gjort at vi hadde vært i mål med noen flere også.

Såvidt jeg har registrert så virket alle sammen svært fornøyde med dagens ritt, også de av dere som kom noen minutt etter laget til mål. Været var fantastisk (jeg er iallefall dyktig solbrent), humøret var på topp og alle sammen har gjort en kjempe innsats. På vegne av alle sammen så håper jeg dere har hatt en flott dag på sykkelen.

I morgen blir det rolig restitusjonstur i prate-tempo fra Hvervenbukta kl. 10:00. Turen går til Son hvor vi spiser is, skryter litt av dagens bragd før vi returnerer til Hvervenbukta.

 

Tore Asbjørnsens bilde

Godt fornøyd med dagen i dag, litt tungt på slutten, men sånn skal det være  - må ta min del av skylda på noen dårlige overganger bak i rulla i dag - solbriller og manglende kontakslinser gjorde bla at Håkon ble Jørn (?)  flere ganger - beklager det :-) Syntes forøvrig kapteinene gjør en god jobb! Klare og tydelige - viktig.

____________________________
Med vennlig hilsen
 

Tore Asbjørnsen
http://app.strava.com/athletes/62998

Ottar Henangers bilde

Dagens Rye 16 prestasjoner:

Agnar, klassevinner M70+
Håkon, 2. plass M65
Britt, 2. plass K40
Roald, Anton, Franz 3. plass M60
Jorid, 5. plass K35

På Trondheim-Oslo kan vi få minst 7 klassevinnere i år!

Mvh/ Ottar