Du er her

Mjøsa Rundt - Oppsummering

Ottar Henangers bilde
Forum: 

Mjøsa Rundt ble en flott gjennomkjøring før Trondheim-Oslo. Planen var å få en fin tur i Trondheim-Oslo tempo hvor vi kunne få litt selvtillit før det store rittet. Været var som vanlig spennende, men bortsett fra en liten forfriskende regnskur i siste del av rittet var vi svært heldig med forholdene.

Med 37 på startstreken startet rulla forholdsvis rolig i retning Gjøvik, såpass fint at praten til tider gikk på halen og det virket som alle fikk igang beina på en flott måte. Etter passering veiarbeidsområdet begynte farten i rulla å sette seg og vi hadde fin driv forbi Skreia, ingen stopp på bensinstasjonen denne gang. Nytt av året var en innlagt tissepause som iallefall gjorde inntrykk på 2 eldre damer som kom på tur midt under seansen! I nedoverbakkene mot Gjøvik kjørte laget samlet og uten unødig strekk i laget slik at rulla raskt kom igang igjen etter de bratteste bakkene. 

Til tross for tildels mye motvind virket som de fleste opplevde turen til Lillehammer som en relativ "billig" tur. Fra haleposisjon fikk jeg tilbakemeldinger på at halen fungerte flott og at det var mulig å få både spise og hvile seg her. Som vanlig var det mange som også i år var ivrige til å bidra i rulla før matstasjonen. Enkelte følte kanskje at de hadde blitt liggende litt lenge på halen og ønsket å bidra mer i rulla tidligere i rittet. Håper at de fleste likevel etterhvert fikk sin del både i front og på halen, med opp mot 40 stk. i laget så blir det litt tilfeldig hvem som får syklet i rulla til en hver tid. Husk at Trondheim-Oslo er dobbelt så langt og det dermed er god tid å få brukt seg underveis.

Matstasjonen på Moelv ble passert i høyt tempo da vi hadde syklet noen minutter fortere enn Jan Erik og Eidi i følgebilen hadde beregnet. Etter litt forvirring, noen feil beskjeder om at 2-3 hadde rukket å kjøre inn på matstasjoen samlet laget seg og kjørte på videre. Var nok flere som var bekymret om det kom til å bli matstasjon eller ei og var lettet når vi så kassene i en av motbakkene noe senere.

Videre mot Brummundal, forbi Hamar gikk turen fra Stange retning Sand og Eidsvoll. I dette partiet begynte vi å kjenne at det koster å sykle langt. Flere begynte å få problemer med tempoet og slapp i dette området. Fra å bytte regelmessig fra rulla til halen tidligere, ble det byttene nå etterhvert bare gjort basert på når folk viste tegn på at de ville ut av rulla.

I partiet langs Harasjøen og helt til Sand kjørte vi svært bra. I motsetning til å i fjor hvor vi i dette partiet fikk litt problemer med at rulla gikk i oppløsning, så var det fremdeles mange sterke ryttere igjen i år og farten var jevn og høy hele veien. Svært lite rykk og napp med flotte, tette rekker. I tillegg så ble det jobbet veldig bra på halen hvor det stort sett var to rekker og ikke bare en lang rett snor som det av og til har blitt på slutten av ritt. Det ble kjørt hardt i dette partiet, spesiellt i de lettere delene. Noe tøft i enkelte av de små kneikene, men ikke verre enn at alle hang godt med såvidt jeg kunne se.

I regnværet opp sist bakken mot den planlagte Cola-stoppen var jeg imponert over hvor folk jobbet til tross for at man nå var rimelig sliten. Virket som at bildet av en Cola gjorde susen også i år. En litt ruskete start etter stoppen gjorde det litt vanskelig å følge på halen, men i nedoverbakkene etter Minnesund var det bare å se målet nærme seg.

Som halesjef er jeg spesiellt fornøyd med innsatsen til hver enkelt, både i rulla og i halen. Noen utålmodige kommentarer i starten slik det pleier, men etterhvert så tror jeg at alle fikk tatt ut det de hadde å bidra med. Spesiellt fornøyd med at alle tok en runde eller 2 i rulla, før de gikk tilbake på halen. Tror også at Håvar, Anton og Kåre også er fornøyd med innsatsen til laget og til hver enkelt. Som vanlig var humøret på topp hele veien og jeg håper alle sammen hadde en flott opplevelse. Og til alle dere som ble slitne (inkl. meg), er det ikke derfor vi sykler?

Med 37 på startstreken, 26 samlet til mål og de siste kort tid etter så håper jeg at det ble en opptur som vi alle kan ta med oss til Trondheim.

Neste trening er på tirsdag og blir en fin, rolig restitusjonstur i flotte omgivelser fra Oslo Kristne Senter.

Britt Tømte Lunds bilde

Da er jeg på med bilder igjen. Ingen utsendt fotograf denne gangen, men arrangøren har lagt ut mange som dere finner her https://plus.google.com/photos/110426712806739176822/albums/5887752383606923265