Du er her

Trening 25/3 - Bakkedrag

Stein Bjerkeset 2s bilde
Forum: 

Da er sesongens første av i alt 6 bakkedragtreninger unnagjort. Vi legger i år opp til veldig tøffe bakkedragøkter der man virkelig får utfordret sine egne stayeregenskaper! Dette er bakkeegensakper som vil komme meget godt til nytte oppover den lange og utfordrende Drivdalen opp til DSSP toppunkt Hjerkinn. Her skal vi virkelig knipe minutter:)

Alle årets bakkedrag-økter vil bestå av 4 drag fra Skeidbanen og helt opp til toppen av Grefsenkollen. De rytterne som event. kommer en del bak etter hvert i økta avslutter etter 3 eller 3,5 drag.

Den ideelle tempoet i denne økta er et behersket første drag der man unngår opphopning av melkesyre, litt raskere andre og tredje drag, og avslutte med det raskeste draget. Det andre og tredje draget bør sykles 30-60 sek raskere enn det første, det siste bør sykles 60-120 sek raskere enn det første. I kveld var jeg et kroneksempel på hvordan man ikke skal gjøre det. Jeg syklet de tre første dragene ca på samme tid. Og jeg sprakk på det siste:( Jeg lover å skjerpe meg til neste bakketrening:) Hyggelig å se i kveld at det var mange av dere som virkelig hadde trøkk i beina på siste-draget:)

Bra oppmøte i kveld. 25-30 ryttere stilte. På torsdag blir det offensiv rullekjøring. Vi treffes kl. 17.55 på OKS. Husk lys på sykkelen.

Stein B.