Du er her

Treningen 3/4 - Rulle

Stein Bjerkeset 2s bilde
Forum: 

Herlig oppmøte! Bedre og bedre jo! Over 30 stilte i dag. I kveld var det rullesykling tur/retur nesten Maura. Total 65 km. Vindstille og perfekte forhold, også i kveld. Vi syklet i to nivågrupper. På kveldens trening hadde vi den store glede å ha kapteinen på Rye XP Christer på besøk. Er det noen som kan den perfekte rullekjøringen, så må det være ham:) Christer tok seg av gruppe 2 i kveld.

Fokusområdene for gruppe 1 var generell god fart, stor fart på flatene, god fart opp i motbakkene  før man roer helt ned, stort trykk i nedoverbakkene, beholde den gode farten gjennom hele småbakkene ("sluke" bakken). Det som fungerte veldig bra var at vi "slukte" småbakkene på en framifrå måte, hadde bra fart inn i motbakkene og stort sett godt trykk i de lengre nedoverbakkene. Ellers fungerer nå kommukasjonen og overgangene foran og bak meget bra! Grunnet mitt (for) store fokus på farten, så ble det etter hvert urytmisk kjøring. Det ble til tider store luker i kjørerekken, og noen ryttere ble slitne. Snittfarten på dragene endte på 36 km/t. Skal her sies at vi i kveld syklet i en tøff trasé med mange lange motbakker.

Gruppe 2 hadde en kjempetrening der teknisk rullekjøring var i fokus. Christer var særdeels godt fornøyd med syklingen i gruppen:) Flott! Dette lover bra! Og relativt fort gikk det. Som Christer sier: "Når det tekniske er på plass, går det automatisk fort." 

Også på kveldens trening var det mange av Rye 16/17 sterkeste ryttere som var med i gruppe 2. Flott om dere fremover blir med i gruppe 1, der dere vel egentlig hører hjemme.

Sjåast på søndag kl 1000 til en rolig 120 km.

Stein B

 

 

 

 

Christer Andreas Braathens bilde

Takk for flott tur! I gruppa jeg kjørte med, gikk rulla vanvittig bra til å være så tidlig i sesongen!

 

Det er kun småjusteringer som gjenstår for å få en perfekt rulle, men det er ting som automatisk vil komme etter mye felles trening, hvor man lærer å stole på hverandre. Da blir

1. rekkene litt tettere (spesielt viktig i front),

2. man ligger nærmere på hjul (her var de fleste allerede veldig bekveme),

3. man tør å holde sporet til mannen foran.

4. I tillegg får man finfølelsen for hvor langt opp i bakken man kan trekke farten i front, og når man setter igang farten igjen etter bakketoppen.

 

Alt dette vil dere bli eksperter på ila våren. Veldig godt å se at også nye medlemmer uten rulle-erfaring skled rett inn i rulla!

 

Ellers har jeg følgende tips ift til treningen:

Pass på intensiteten. For oss som Trondheim-Oslo syklister er sone 3 den viktigste sonen vi trener i. Sone 4 betyr syre og det skal ikke vi ha, fordi det kan virke negativt på muskulaturen og øke restutusjonstiden. Når vi kjører rulle, er det selvfølgelig ikke til å unngå at man av og til kommer inn i sone 4, men hvis man blir liggende der i lang tid er ikke det heldig (legg deg tidlig nok på halen hvis det går for hardt).

Kjører du en sone 4 økt på tirsdag, er du aldri i livet restituert godt nok til torsdagsøkta. Da synker kvaliteten på torsdagøkta og man får ikke fullt utbytte. En intervalløkt skal i utgangspunkt være bygget opp sånn at man yter mest på siste draget. I bakkedrag er det veldig enkelt å måle - man skal komme lengst opp bakken på siste draget. Og etter siste draget skal man sitte igjen med en følelse av at man fremdeles kunne kjørt et drag. Kjører man for mye sone 4 løper man fare å trene seg i kjelleren. Og det er mye bedre å være litt undertrent enn litt overtrent!

 

Lykke til videre i sesongen. Om dere fortsetter den gode kjøringen, kommer dere til å rocke landeveien i år :)