Du er her

Søndagens 12 mil sykkeltur

Josef Alfons Nolls bilde
Forum: 

Jeg tror regn som var kl 0800 i dag skremte vekk en del ryttere, vi ble en 12 manfolk og Birgit som stillte til start kl 1000 ved Oslo Kristen Senter. Vi var bare 16-timers ryttere, og dermed gikk det rask ut. Så rask at Birgit, som hadde en 12-mils tur dagen før, måtte innse at det blir for tøft. Håper at flere 17-timers er med i framtiden, slik at vi kan splitte litt etter kjørestyrken.

Og vi var heldige med været. Turen gikk ut til Fetsund, og så videre langs Rv 22 sørover mot E18 rundkjøringen. Det ble en del sinte billister på veien til Fetsund, og i etterkant fikk vi en diskusjon om kjørestilen inne i laget. Det skapte en del uromomenter, og dermed tok vi en tissepause for å snakke litt sammen. Utgangspunkt er ja enkelt:

  • Hvor mye satser vi på at bilistene forstår at vi sykler som lag og trenger veibanen? - versus
  • Hvor mye skal vi legge oss til side for å ta minst mulig plass og irritere minst mulig?

Oppsummeringen:

  • Vi holder oss alltid på høyre siden av den gule stripen. Under ritt og rask kjedekjøring bruker vi raskest vei, på søndagens rolige turer kan vi godt gir litt mer plass.
  • Ryttern som ligger framme i hvilerekke bestemmer posisjonen, og alle andre følger han.
  • Kommentarer til kjøringen skal gis til kapteiner, som er Svein Erik, Kåre, Stein og Josef. Vi kommer da å justere det som må justeres.
  • Diskusjoner innad i laget skaper bare usikkerhet, og dermed ønsker vi ingen diskusjoner mens vi kjører.

Etter stopp ble det en veldig fin sykkeltur, vi la tett inn i hverandre, og koste oss ut og hjem igjen. På veien hjem var alle klar for å kjøre, og dermed ble turen hjem litt raskere enn det vi hadde planlagt. Denne gruppen er veldig godt forberedt for 16-timers.

Hilsen - Josef 

Stein Bjerkeset 2s bilde

Fin oppsummering av Josef av dagens terningsøkt. Mye kjørestyrke og god form på dagens (kun) 12 ryttere. Planen var en rolig 12 mil på 29 km/t. Vi havnet på 30 km/t. Og da kjørte gruppen rolig og med mye overskudd. La også inn styrketråkk i 2 lange motbakker. En topp økt med framifrå trening:)

Synd viss det er været (overskyet, kjølig, vår asfalt, men oppholdsvær) som gjør at det er noe tynt oppmøte på dagens trening. For å gjennomføre et godt T-O, må man takle surt vær. I T-O bruker det å være kjølig ved start, kaldt over Dovre, periodevis noe eller mye regn. Så vi som var ute og syklet i dag gjennomførte en herdingsøkt med tanke på T-O. Det er viktig trening:)

 Stein B