Du er her

Treningen 10/4 - Rulle

Stein Bjerkeset 2s bilde
Forum: 

Godt oppmøte i det sure sykkelværet (4'C og våt asfalt): 16 mann. 70 km med rullesykling. Fokus på kompakt sykling (tette rekker og tett på hjulet), korteste vei, unngå asfaltsprekkene og beholde farten opp i bakkene.


Første halvdel hadde vi medvind og det meste gikk bra. Stort sett tette rekker og tett på hjulet, bra fart opp i bakkene, "slukte" småbakkene og generelt godt tempo. Hjem igjen traff vi motvinden, flere ryttere ble etterhvert slitne og måtte ut av rulla, rulla ble etterhvet urytmisk og kvaliteten dalte. De siste kilomtrene reudserte vi tempoet og alle ble igjen med i rulla. Da fungerte det igjen bra.


Det som ikke fungerte tilferdsstillende i går var korteste vei og å unngå asfaltsprekkene. Korteste vei: Her er det førstemann i hvilerekka som styrer "butikken": Inn til gulstripa i venstrekurvene. Inn mot hvitstripa (hold av plass til fartsrekka) i høyrekurvene.En god del å spare i ritt når vi sykler korteste vei. Unngå asfaltsprekkene: Her har begge frontsyklistene et stort ansvar. Se dere godt fremover i veibanen. Ser dere sprekker/hull i horisonten, så velg dere en sykkelbane der man med god klaring unngår sprekkene/hullene. Dette vil høyne tryggheten i rulla betraktelg.,Man stoler da 100 % på foranliggende i rulla, sykler mye tettere og kompakt, og rulla blir mye mer effektiv. I går opplevde vi altfor mye sykling i sprekkene. Dette fører til at syklistene i rulla ikke stoler på foranliggende. Det blir forsiktig og passiv sykling (stor hjulavstand og ikke på linje).    


Heldigivs er det leeeeeeenge til T-O. De neste ukene skal vi terpe mye rullekjøring. Og etter hvert sitter den optimale rulla:) 


Stein B.