Du er her

Enebakk Rundt - Takk for god jobbing

Josef Alfons Nolls bilde
Forum: 

Hei Folkens, 

de siste 3 mil var overbevisende om hvor god vi er. Alle var med i rulla og dro alt de kunne. Og vi la veldig bra og tett, men noen små unntak. At beina holdt ikke helt hos noen og at vi fikk luker på grunn av det betyr ingenting. Det viktigste var at alle ga alt! Og med slutttiden 2t 13min kan vi være fornøyd, gitt den måten vi syklet de første 2 mil crying.

Min oppsummering er er slik: de første 2 mil sykling crying (vi drepte halve laget). Deretter trengte vi 3 mil for å bygge oss opp igjen, og så var det Rye16 kjøring nesten på sitt beste cheeky

"Lessons learned:" På alle de neste rittene tar vi ut de sterke rytterne og la dem starte fra halen. Da kommer vi å ha et roligere tempo de første 2 mil, men har minst 14 ryttere med i rulle når det gjelder. 

Takk for alle som var med, jeg er mektig imponert over alle som var med i rulla selv etter den nedturen.

Josef

Stein Bjerkeset 2s bilde

På startstreken: 14 i rulla + 14 på halen. En fin gjeng. Som Josef poengterer: Vi ble for offensive de første kilomtrene. Dette må jeg ta på meg skylda for. Jeg følte deg gikk greit, og stimulerte litt for mye i rulla. Beklager dette! Som ny i årets 16, så hadde jeg ikke lært laget godt nok å kjenne. Etter dette rittet kjenner jeg lagets nivå p.t. mye bedre enn før rittet. En god læring for en som er med i kapteinsteamet:)

Etter den klare meldingen fra Josef på Lindeberg at farten var for høy, ble den justert et lite knepp ned. Men da vi passerte Marikollen lå fortsatt godt an til en sluttid på godt under 2.10. D.v.s. at vi burde ha redusert farten enda mer etter Lindeberg. Den sterke passeringstiden på Marikollen hadde ført til svært mange slitne ryttere, og som igjen førte til at vi var kun 6-10 mann i rulla mellom Marikollen og Ytre Enebakk. I denne perioden med god medvind gikk det både fort og mindre fort (måtte til tider redusere farten for å få flere inn i rulla).

Fra Ytre Enebakk til Hauketo fikk vi hedligvis mange flere inn i rulla. Da var vi 10-14 mann der fremme. Vi merket motvinden helt klart, men syklet til tider i meget godt tempo. I langbakken opp til Sæter trykket vi godt til og tok ut de siste kreftene, før vi samlet troppene med rolig sykling opp den siste kneika opp til Skullerud og mål.

Rent teknisk traff vi godt. Rulla, om den var liten eller stor, ble syklet tett og kompakt. Det var sjeldent at vi så større luker, bra! Overgangskommunikasjonen fungerte også bra. Dette var med på at vi unngikk uhell, viktig! Og overgangene mellom rulle og hale var vel også mer eller mindre prikkfrie:) Det som kunne vært bedre i går var til tider fartsforkjellene mellom rekkene i rulla. Den burde til tider vært noe mindre.

Rent taktisk bommet vi altså en god del, speseilt de første mila Skullerud-Marikollen. Det ble syklet for fort, og da typisk nok spesielt i bakkene.At hele ca 20 ryttere, av 28 startende, kom mer eller mindre samlet i mål i et stress-ritt som Enebakk Rundt er sterkt!!! Men det som var "stryk" i går var altså for få i rulla. Ca 4 som satt i rulla hele veien (sterke ryttere), mange som var flinke til hele tiden å veksle mellom rulla og halen (glittrende disponering av dere!!!!), men også en del ryttere som stort sett var savnet i rulla grunnet for hardt åpningstempo.

Sluttiden 2.13 er helt klart en akseptabel tid for oss. Kun 5 min bak 15-timeren og 4 min bak Rye 1 er helt klart "godt innafor". Enebakk Rundt viste at grunnlaget vårt og kapasiteten vår er god nok til å innfri sesongens hovedmålsetning: T-O under 15.30 i ok vær.

Vi lærer stadig. Og lærdommen fra dette rittet skal vi ta med oss videre både i treningsarbeidet og ikke minst i de kommende rittene. Som Josef skriver så vil det bli tatt grep for å få en betydelig  bedre rittgjennomføring. "Døds"viktig i rittfortsettelsen at alle rytterne bidrar godt i rulla.

Fortsatt lykke til med sesongen! Neste trening (rolig 140 km) søndag kl. 09.00 fra Hvervenbukta.

Stein B.