Du er her

Fokus siste 7 uker frem til T-O.

Stein Bjerkeset 2s bilde
Forum: 

P.t. ser det meste lovende ut for Rye 16 og Rye 17. Vi ligger godt an til å nå våre målsetninger til årets T-O :) Men for å holde trykket oppe, må vi nå holde fokus i de siste 7 ukene før Styrkeprøven!

Oppmøte på treningene. Dette må bli bedre enn det har vært hittil i vår. På Rye 16/17 er vi  ca 50 registrerte ryttere. På årets fellestreninger har vi vært 6-30 ryttere. Stort sett har  det ligget på 12-22. Nå utover forventes det minst 30 stk på de fleste treningene. Skal vi fortsatt ha fremgang så må det trenes, og da helst sammen. Ved dårlig vær justerer vi treningslengden. Har man ikke anledning til å stille på alle treningene, så må torsdagstreningene prioriteres. Da er det stort sett rulletrening, og den er kjempeviktig som fellestrening!

Bakketreninger. Opprinnelig plan var at vi skulle tone den ned fra medio mai. Men fordi de fleste rytterne i gruppen fortsatt har mye å gå på kapasitetsmessig i bakker, så vil vi øke frekvensen på antall bakketreninger fremover. Og rytterne må bli mye flinkere til å stille på disse treningene. Uten bakketreninger kommer du høyst sannsynlig til å slite mye opp Hjerkinn den 28. juni.

Egentreninger. De som har ambisjoner om 16-timeren på T-O skal fortsette med en lett egentreningsøkt på 6-9 mil en gang i uken (helst fredag eller lørdag). 17-rytterne kan også med fordel ta denne ekstraøkta.

Ta vare på deg selv. Er det en dag du er sliten og ikke har lyst til å dra på trening: Finn på noe annet moro eller hvil deg. Tren aldri med feber i kroppen! Vær flink til å tøye lett ut lårmuskulaturen etter hver trening eller ritt. Egenmassering av lårene flere ganger i uken. Spis og drikk godt etter hver trening.

Overtrening: Går du en hel uke med vonde lår eller at kropper er sliten/høyere hvilepuls enn normalt, er det tegn på overtrening. Da må du kontakte meg (tlf. 952 30080), og få et eget treningsprogram for en liten periode. Overtrening over tid kan smadre hele T-O for deg.

Satsningsritt: Frem til T-O er det 3 ritt som virkelig gjelder (2 for 17-timeren). Randsfjorden Rundt, Mjøsa Rundt og Tyrifjorden (kun 16-timeren). Det er disse 3 rittene som blir hovedgrunnlaget for uttak av årets Rye 16 i T-O. Det er kjempeviktig å stille på disse rittene.  Randsfjorden Rundt må dokumentere at vi fortsatt  ligger godt an til T-O målsetningene. På Mjøsa Rundt (laaaangt) så skaffer du deg verdens viktigste rittgrunnlag til T-O. T-O på under 15.30 krever meget god dagsform. Der er Tyrifjorden viktig med tanke på formoppbyggingen til T-O. Så dere som p.t. ikke har meldt seg på Randsfjorden eller Mjøsa ennå, bør gjøre det snarest mulig. Og 16-timerne bør også nå tenke på påmelding til Tyrifjorden.

Stein B.