Du er her

Flott utgave av Nordmarka Rundt

Per Christian Dæhlins bilde

Jubileumsutgave av Nordmarka Rundt ble en flott affære preget av at fantastisk vær, deltagerrekord og en enorm innsats fra alle involverte. Sødmen ble dessverre etterhvert litt bitter siden vi i år hadde noen store velt.

Ottar Henanger og resten av gjengen, med en kjerne bestående av Anne Lise Lunder, Tony Farinha og Stein Hemma, som har arrangert Normarka Rundt i år, har levert en strålende innsats for alle deltagerne i rittet og for klubben. Totalt 115-120 medlemmer av klubben vært involvert i årets arrangement, med oppgaver som spenner fra å være løypevakt, til å steke vafler eller å rydde på Årvoll etter arrangementet. Uten denne innsatsen hadde det ikke blitt noe arrangement. Men det ble det til gangs. Dette var et arrangement vi kan være stolte av. Så en stor takk til alle som har jobbet med Nordmarka Rundt.

Deltagerantallen økte med 36 prosent fra fjordårets litt magre 613 til årets rekord på 834. Økningen skyldes både den økte innsatsen Ottar har lagt ned i markedsføring, men også den merkevaren vi gjennom flere år har bygget med å arrangere et godt ritt som gjør at deltagerne kommer igjen år etter år.

Deltagerne vet hva de får når de deltar i Nordmarka Rundt. Det er løypevakter i alle kryss, løypen er godt merket, tidtagingen fungere (i hvert fall hvis man festet nummeret der det skal stå), start og mål er godt kontrollert, vi kjører Ringveien og Trondheimsveien gjennom Oslo, og det er mange lange og harde bakker. I mål er det god service med vafler og cola til alle. Baguett delte vi også ut, men i år var antallet etteranmeldte så stort at vi dessverre slapp opp mot slutten. Det holdt hard med Cola også, så vi måtte kjøpte inn nesten 100 liter ekstra utpå ettermiddagen. Men det er akkurat slik Nordmarka Rundt skal være. Etter å ha gjennomført det hardeste turrittet på østlandet trenger man noe å spise og drikke.

Politiet var også veldig fornøyd med arrangementet. Det var dessverre noen velt under rittet, men de var selvforskyldt i den forstand av det var forårsaket av ryttere og ikke skyldes konflikter med annen trafikk. Vi i Rye vil ønske de dette gikk utover god bedring. Vi håper dere snart er klare til ny innsats på sykkelen igjen og at vi alle sees igjen allerede under Tyrifjorden Rundt 15. juni – enten det er som deltager eller under dugnaden.

Relaterte artikler: 
Synlig: 
Offentlig - alle kan lese