Du er her

Treningen 25/5 - Langtur

Stein Bjerkeset 2s bilde
Forum: 

Igjen veldig  godt oppmøte på 16/17-treningen til tross for utrygg værmelding med potensielt mye regn. Det vitner om sterk karakterstyrke i teamet! Nesten 30 ryttere på dagens trening + 5 menn i Vestfold Rundt. 4 av dere syklet inn på 4.30 sammen med Rye 15. Godt jobbet:)  


Vi splitter alltid nå i rene 16- og 17-lag på torsdags- og søndagstreningene. I dag tok vi turen om Hurdal og Minnåsen (12 mil). Rye 16 syklet behersket i motvinden nordover. Opp Minnåsen ble det frislipp før vi samlet laget på Minnesund-siden. Derfra og hjem til OKS satte vi fart i medvinden, og rulla gikk rimelig kjapt sørover. Alle bidro godt i rulla:)


Et par ting som vi fortsatt må bli betydelig bedre på umiddelbart: Bedre overganger bak på rulla fra hvile- til fartsrekka. I dag var det til tider ekstremt mye strekkspilltilstander der bak som tar MYE unødvendig kraftforbruk å kompansere. Vi MÅ bli bedre til å ta hjulet direkte på foranliggende når vi skifter fra hvile- til fartsrekka!


Og så er det å unngå disse "livs"farlige sprekkene- og hullene i asfalten. De som ligger først i rulla MÅ til enhver tid ha god oversikt over veibanen som ligger forut. I god tid før sprekker, hull og løse objekter (f.eks. stein) skal de to i front styre godt unna (halv meter) disse. Dette skaper trygghet i rulla, rytterene kan stole 100 % på hverandre, og den effektive rullesyklingen opprettholdes. Sneier frontrytterne bare såvidt forbi f.eks. asfalthullet, kan bakenforliggende fort deise rett ned i hullet med hjulene. I verste fall kan det skape svært stygge velt i rulla, sannsynligheten for punktering er stor (i ritt vil det ofte bety game over for vedkommende). Og helt klart; uvettig "hull"sykling skaper garantert usikkerhet i rulla og redusert tempo. Så trygg og forutsigbar sykling er alfa og omega for å lykkes! Ved dårlig asfalt er det ikke korteste vei eller tette rekker som gjelder, men trygg sykling!!!!!!


På lørdag er det Randsfjorden Rundt som gjelder:) Før det blir det bakketrening på tirsdag og en rulleøkt på torsdag med et par kortere og kjappe drag. Gleder meg til å treffe dere både på tirsdag og torsdag:)  


Stein B.