Du er her

Randsfjorden Rundt - Oppsummering Rye 16

Stein Bjerkeset 2s bilde
Forum: 

Skitt au, målsetningen på meget offensive 3.50 ble litt i overkant i dag, men i praksis tangering atv fjorårets sterke Rye 16-rekord på 3.53.13 (vi kom i dag i mål på 3.53.15) er meget, meget solid. I dag var det vel ikke optimale forhold med en del vind (motvind hele borte side av fjorden).I medvinden til Jevnaker (3 mil) hadde vi snitthastighet 40 km/t. I motvinden nordover til brua så hadde snitthastigheten sunket til 37,5 km/t. I hele rittet endte vi på 39,1 km/t i snitt. Og merk dere: Vi har den siste uken trent hardt (bl.a. en hard temporulle på torsdag) og var småslitne i beina ved start. Det er ikke nå vi skal ha toppformen og den lette kroppen. Det skla vi ha på startreken i Trondheim 28. juni!

Vi startet med 26 mann, 14 av de i rulla. Noen mente det var litt for stor fart ned til Jevnaker. Men skulle vi matche våre ambisjoner, så var det på sinn plass å sette tempo i letterenget. Ved passering Jevnaker kom det flere inn i rulla. I perioden etter Jevnaker i motvinden slet vi med en del urytme i rulla. Løsningen var å reduere rulla til 10-12 mann, der mange av de sterkeste mer eller mindre satt kontinuerlig i rulla, mens mange ryttere fikk mye hvile på halen. Dette fungerte perfekt. Rulla gikk jevnere og raskere, og de som kontinuerlig gikk inn og ut av rulla syklet med godt overskudd. Flott!!!

I en av bakkene etter ca 7 mil ble det mye kluss i feltet vårt og vi stopper nesten helt opp. Ikke bra. Da ble kaptein Bjerkeset noe amper:) De siste par mila før vi krysset Randsfjorden så økte vi rullestørreslen. Også det var perfekt. På veien hjem i igjen fra brua (siste 5 mila) så opplevde vi noe mindre medvind enn vi hadde regnet med. Likevel holdt vi godt trykk på flatene med 42-45 km/t. Knallsterkt! Grunnet at laget begynte å bli dyktig slitne, så gikk motbakkene mye tyngre. Da vi lå helt likt med Rye16-rekorden 2 mil før mål, så var det bare å øse ut våre aller siste krefter. 

 Halekaptein Svein Erik kan rapportere om en god og harmonisk rulle med stort sett gode vekslinger mellom halen og rulla. Et par ting: De siste 5 mila var det ofte bane en rekke på halen. Det må ikke skje. Det skla alltid være 2 rekker også der. Man verner seg mot vinden mye bedre med 2 rekker enn 1. Noen tilfelle der rytter gikk inn i rulla uten at halekapteinen har gitt beskjed. Det kan fort føre til skumle situasjoner med velt. Aldri gå inn i rulla uten at halekapteinen har gitt klar beskjed. 

I dag kjørte vi med hele laget i fokus. Og det lyktes vi med!!! 26 på start, 2 slapp tidlig, 1 midtveis, 3 noen få mil før mål, 2 like før mål og hele 18 samlet i mål. Glittrende!!! D.v.s. at vi som lag i dag kjørte meget sterkt. Og for å lykkes i T-O må vi kjøre som et samlet lag. Så det vi gjennomførte i dag beviser at vi har et meget solid T-O lag. Dagens ritt dokumenterer igjen at vi ligger meget godt an for 15.30 i T-O! Herlig gutter!!!! 

Mjøsa Rundt på 265 km venter om en uke. Dere som ikke har meldt seg på, må gjøre det nå. Der skal vi sykle med lave skuldre i T-O modus. Ikke noe stressritt som i dag. Da er det den harmoniske og kontrollerte syklingen som gjelder i T-O tempo.

Ta en svært rolig egentrening i morgen på 4-6 mil og lette gir. På tirsdag treffes vi til lagtempotrening.

Stein B.