Du er her

NM-uken har startet på Eidsvoll

Dag Julius Moes bilde

 

Norgesmesterskapet i landeveissykling arrangeres denne uken på Eidsvoll verk. Første konkurranse ble avholdt i dag tidlig søndag. Med start allerede kl. 08:30 var juniorguttene de første til å sykle ut fra Eidsvollbygningen.

Løypen som skulle forseres i dag er den samme som benyttes for U23 senere i dag, og som benyttes for alle andre aldersklasser i dag og søndag om en uke. Sløyfen er 22,5 kilometer lang og i hovedsak flat, foruten fryktede Åsleia, en bakke på rundt 2,5 km og som stiger rundt 180 høydemeter. Løypen er også meget vindutsatt, noe rytterne fikk merke til fulle i dag.

Sportsklubben Rye stilte med følgende ryttere på start; Ola Lund Presterud, Johan Sten Andersen, Aksel Fischer Aasheim, Stein-Erik Eriksen og Erlend Rinden.

Johan var tidlig offensiv og ble med i et brudd etter bare få kilometer. Bruddet bestod av blant andre Martin Vangen (Ringerike SK), Kristoffer Madsen (Bergen CK), Andreas Jacobsen (Bergen CK) og Ole Morten Gjøsæter (også Bergen CK). Vangen var imidlertid i en klasse for seg og forlot sine bruddkamerater med cirka to runder igjen. Tromsøgutten Vangen vant rittet på en meget overbevisende måte. 

Ryes beste rytter ble Ola Lund Presterud, som satt med feltet og kom inn til en flott 11.-plass, mens Stein-Erik Eriksen ble nummer 23.

Vi gleder oss til U23-fellesstarten som er i gang nå, og til de resterende øvelsene i NM, som kulminerer i det som vil bli en meget underholdende fellesstart søndag 29. Eidsvoll ligger i ypperlig langturdistanse fra Oslo, og de som ikke er opptatte med Den store styrkeprøven bør absolutt legge sin langtur dit for å bivåne topp sykkelunderholdning fra norgeseliten.

Fullstendige resultater her: http://sykkelnm2014.no/Filer/resultater/SykkelNM2014-Fellesstart-ResultaterMJunior.PDF

Følg NM her: http://sykkelnm2014.no og på Twitter for direkteoppdateringer. 

Synlig: 
Offentlig - alle kan lese