Du er her

Løpe- og skigruppen søker hjelp til å arrangere skirenn

Anita Bakk Henriksens bilde

I forbindelse med at Løpe - og Ski gruppen planlegger å arrangere et skirenn i februar 2016, søker vi nå litt ekstra rådgiving angående gjennomføringen av et skirenn.



Er du den person vi i Løpe- og Skigruppen trenger, og som kan gi oss gode råd om hvordan vi på best mulig måte kan arrangere skirenn?

Etter å ha lest litt på NSF sider tenker jeg at vi muligens må innordne oss noe etter deres retningslinjer for å få tilgang på populære arenaer. Vi vil likevel ikke kjøre et for omfattende opplegg for Rye-rennet i 2016, men likevel ha det på en god arena og løype.

Vi håper det finnes noen i Rye med relevant erfaring som kunne tenke seg å hjelpe oss litt.

Vi tenker i utgangspunktet 10 km for voksne, 3 km for junior og 500 m for barn.

Er du interessert ta kontakt med AgataKarolinaKraus.Dahl@bama.no

Mvh

Agata K. K. Dahl

Synlig: 
Offentlig - alle kan lese

Kommentarer

Reidar Onarheim Selvigs bilde

Hei, siden det er jeg som er avbildet sammen med denne forespørselen kan jeg gjerne gi noen små enkle tips/kommentarer.

Å arrangere skirenn er en krevende øvelse selv om man velger løype som skal gås flere runder. Det holder ikke bare å sette opp noen løypebånd rundt i skauen.

Jeg har vært aktiv i Lyn og Kjelsås og også delaktig i å arrangere Kjelsåsrennet (vanlig kretsrenn for aldersklasser) og turrennet Lillomarka Rundt på 70-og 80-tallet.  Kjelsås dro inn ca kr 50.000,- i inntekter på mindten av 80-tallet på sine skirenn, men de hadde en særdeles godt drillet arrangementstab og jeg tør ikke tenke på hva som lå bak av dugnadstimer og gratis arbeid/tjenester.  Omtent hele klubben var innvolvert unntatt fotballnullene, de ville bare være med å dele overskuddet. Det ble kranglet på div styremøter.

Må bare nevne en episode mens jeg var oppmann i turrenngruppa:  det snødde kraftig fredag/lørdag før Lillomarka Rundt og undergangen v/ Movann var fullstendig blokkert av fokksnø slik at preppemaskinen stod bom fast.  Prøv å gjett hvem som fikk jobben med å skaffe mannskaper til den ryddejobben seint lørdag kveld?

Vet ikke om Rye tenker på rent klubbrenn (klubbmesterskap) eller om rennet skal være åpent krets-//landsrenn. Sistnevnte bør man styre unna fordi det krever veldig mye.

For et evt klubbmesterskap foreslår jeg at Rye kontakter en av de store klubbene i Oslo (Kjelsås, Høybråten & Stovner, Rustad, Heming, Lyn, Koll, Sørkedalen osv.) og forespør om Rye kan være med på bossing når en av nevnte klubber har km. Et slikt samarbeide vil sikkert medføre dugnadsjobbing, kostnader etc  på den annen siden så slipper man å "finne opp hjulet" på nytt.

Rye forsøkte å få til km på begynnelsen av 90-tallet, men det kokte bort pga dårlige snøforhold og liten oppslutning.

Klassisk skihilsen

Reidar O. Selvig

 

 

Gunnar Andreas Gulliksens bilde

Fint med tilbakemeldinger fra en med erfaring i klubben.

Imilertid må jeg berømme vår nye ski leders entusiasme for å "blåse" mer liv i denne flott delen av klubben.

Lykke til!

Mvh

Gunnar 

Gunnar A. Gulliksen