Du er her

Treningsinfo frem til T-O

Stein Bjerkeset 2s bilde
Forum: 

Med helgas 39 mil i beina er årets grunntreningssesong over. Regner med at alle siden påske har syklet mye og tildels hardt. Grunnlaget er nå lagt for den tøffe rittsesongen vi nå snart går inn i. Fra 24. mai kommer 3 helger på rappen med tøffe ritt: Nordmarka Rundt (fysisk tøft ritt på 148 km med mye klatring), Randsfjorden Rundt (flat trase på 152 km som krever høy fart, snitt ca 41 km/t) og Tyrifjorden Rundt+ (beintøft ritt på ca 23 mil der vi går helt i kjelleren, for så å bygge oss opp til toppform 20. juni, kjempeviktig superkomp-ritt). Husk at disse rittene er den beste form for trening!

Nå er det viktig at alle tar vare på kropp og helse, og fanger opp eventuelle symptomer på overtrening. Å holde seg frisk og skadefri er nå viktig fremover. Er du sliten, småsyk, har forhøyet hvilepuls, er sliten i muskulaturen, sener eller ledd før trening, så stå over treningen, event. ta deg en kortere roligtur.

Treningene vil nå fremover bære preg av at vi nå snart går inn i rittsesongen. Kun 2 rolige langturer gjenstår, kun 1 full bakkeøkt gjenstår, kun 1 tempoøkt gjenstår. De felles torsdagstreningene vil heretter være "pålagt" for alle 15-rytterne som bor i Oslo og Akershus. Torsdagstreningene vil bestå av intensive rulle/-haledrag med gode pauser mellom hvert drag. 

De siste 14 dagene før T-O vil vi kjøre et formutløsende program som starter med Tyrifjorden Rundt.

Ønsker alle en fortsatt god treningsperiode, og ta ekstra godt vare på helse og kropp :-)

Stein B