Du er her

Nordmarka Rundt- gleder oss allerede til neste år!

Anita Bakk Henriksens bilde
Forum: 

Nordmarka Rundt 2015 ble arrangert søndag 24. mai med 715 ryttere på startstreken. Rittet ble avviklet i gode sykkelforhold, noe kjølig i starten men med oppholdsvær og gunstige vindforhold underveis. I lagkonkurrasen tok Team Pro Aktiv seieren, tett fulgt av Lillehammer CK og SK Rye XP på 3. plass.

Tilbakemeldingene fra deltakerne har vært positive med hovedfokus på den gode stemningen og støttet som blant annet de som stod på matstasjonene og i målområdet bidro sterkt til. Som klubb kan vi være stolte over å ha bidratt til at så mange har fått en flott dag på sykkelen. Vi gleder oss allerede til neste år

Otto Henanger

ALLE RESULTATENE KAN DU SE VED Å KLIKKE PÅ DENNE LINKEN

RITTRAPPORT RYE 15:

Målsetning: Under 4 timer. Laget ble klokket inn på 4.04.31.  På startstreken: 24 15-ryttere. Samlet i mål: 13. 4 ryttere mistet laget de siste kilomterene. 5 mistet laget ved Roa/Grua. 1 punkterte ca halvveis. Fredrik fikk tekniske problem. I tillegg startet ca 5 gjesteryttere sammen med oss. 1 kom med laget til mål. At så stor andel av laget ble med til/nesten til mål viser at laget har en stor og sterk bredde!!! Dette er en vesentlig styrke med tanke på T-O. Og enda sterkere blir det når ALLE 15-rytterne, med unntak av uheldige Ole H, var med laget til det gjensto ca 5 mil. Dette er gull til T-O :-)

I dag fungerte både den tekniske og taktiske syklingen nærmest helt perfekt. Stor, stor fremgang fra ER. Få om noen dødperioder. Nærmest optimal sykling med tanke på kryss, rundkjøringer og bakketopper. Lite trekkspill på halen. Halen var et godt sted å være i dag :-)  Gode overganger bak på halen, god spissing i front (kunne vært enda tettere sykling i front), klar kommunikasjon i rulla, stort sett unngikk vi skumle hull/sprekker i asfalten.

Gjennomføring: Som avtalt tok vi det litt piano de første kilometrene for å ta vare på halen. Fra Storo til Skui gikk det kjapt unna uten dødperioder. Passerte Skui 1 min. før skjema. Opp Sollihøgda ble vi liggende i kø bak Lørenskog (som passerte ogg på Skui). Her gikk det relativt forsiktig (sparte krefter), og vi passerte toppen 1 min bak skjema. Bakkene nedover mot Sundvollen gikk trygt og greit. Siste stykket ned til Sundvollen hadde vi igjen los på Lørenskog og farten ble satt et hakk for høyt. Mange av oss stivnet noe der. Men det ble, klokelig nok, kompensert med rolig sykling i motbakke-kneikene etter Sundvollen. Klækken ble passert 2 min. bak skjema. Klækken-bakken ble syklet litt i overkant i straten, men det roet seg noe etter hvert. 

Fjorårets ulykkesbakke før Jevnaker ble i år syklet med god sikkerhetsmargin. "Helvetesbakken" etter Jevnaker ble syklet så offensivt at flere på halen var på stålet. Men slik skal jo denne bakken sykles. Matstoppen på toppen av bakken var estimert til 1 min. på hele prosessen. Vi brukte nærmere 2. Her har vi en del å hente. På Roa ble vi passert av Ullensker og rulla bestemte seg for å ta tempoet deres mot Grua. Det førte til at 4 av oss (bl.a. meg) mistet laget. Fra Grua og inn til mål (5-6 mil) var det en sliten gjeng som ga alt (høy arbeidsmoral) og holdt trykket nedover dalen. Temposkiftet fra Gjelleråsen og inn til mål førte til at 4 mann mistet laget de siste kilometrene.  

Laget vårt har, naturligvis, et visst spenn på rytternes sykkelfysikk. I dag satt de sterkeste nærmest non-stop i rulla, mens mange av oss andre var mye mindre i rulla.  Slik var det i dag, og slik blir det også i sesongens resterende ritt.

En stor applaus til dagens kapteinsteam! Sjug og Per-Åge utførte rullekapteinsrollene på en forbilledlig måte :-) Jo og Kenneth viste at de har fysikk og overblikk til å styre halen og overgangene mellom rulle og hale. Framifrå jobba gutter :-)  

Pernille, gratulerer med din overlegne klasseseier! Hele 25 min før nr 2.

!5-ryttere og våre gjesteryttere, tusen takk for en framifrå innsats i dag! Dere ga jernet og mer til :-)  Nytt ritt allerede til lørdag. Gru-glær me.

Stone B