Du er her

Rye ryttere til VM i september!

Foto: Begens Tidene

Litt om Masters Cupen i Norge:
Masters Cup går hele sesongen over hele landet. Cupen består av en rekke ritt, både individuell tempo på en og to og tre mil, og fellesstarter med forskjellige lengde og profil. Du skårer poeng som individuell rytter, og poengene dine summeres sammen med poeng fra de andre fra klubben din, slik at klubbene også konkurrerer mot hverandre.

Rittene er inndelt i fire kategorier. Kategori 4 gir lavest poengsum, 100 for seier. Kategori 4 gjelder for etappe ritt. Slik som i Tour de Hallingdal. Til gjengjeld deles det ut sammenlagt poeng i kateogri 2 for en tour, så i sum kan en tour gi god uttelling. Kategori 3 er neste kategori og gir  gir 300 til seier. Kategori 2 en god del bedre og gir hele 800 for seier. Best er selv sagt kategori 1 = NM, som gir 1000 poeng til seier.

Litt om Masters Cupen i verden:
Masters Cup er ikke bare en nasjonal cup - den er internasjonal og følger UCI sitt reglement. Det gjennomføres både et nordisk mesterskap, et europeisk mesterskap, og sist og aller jevest - VM. Er du riktig heldig og vinner NM i enten tempo eller fellesstart, kvalifiseres du automatisk til å kjøre både i nordisk mesterskap og i VM. Og du kjører for landslaget i den disiplinen du vant.

VM kvalifisering:
Det ville blitt et stusselig VM dersom kun seier i landenes mesterskap kvalifiserer. Derfor finnes det egne kvalifiseringsritt rundt omkring i hele verden. Forrige helg ble et av Europas kvalik-ritt gjennomført i Helsingør i Danmark. Her hadde Rye flere ryttere med på både tempo og fellesstart. Og tre herrer klarte seg i den beinharde konkurransen; Eirik Olsen er kvalifisert til VM på tempo i klassen M 40-44, Jarle Mæhlum i klassen M 55-59 og Espen Fossheim er kvalifisert til VM fellestart i klassen M 45-49. Gratulerer! Undertegnede som lykkelig kjørte til seier i VM i Ljublana 2014, er som regjerende verdensmester automatisk kvalifisert til begge disipliner.

               
Eirik Olsen, ikke bare kvlifiserte han seg, han kjørte til bronse!            Espen Fossheim, klar for fellesstart VM!

En oppfordring (det er ikke for sent, skaff deg VM "billett") :

Kom igjen, venner i bunad, prøv lykken i et av de andre kvalik rittene, vi VET at vi har flere kjøresterke i som antakelig ville kunne klart en kvalifisering. Første tre helgene i juni har du sjansen i Europa i denne rekkefølgen, England, Sloveina, Italia. Les mer her (klikk på UWCT calender øverst til venstre): http://www.uciworldcyclingtour.com/ Som en esktra inspirasjon, les rittrapport fra Eirik og Espen.

Eirik Olsen, rittrapport fra tempo etappen i Helsingør
Espen Fossheim, rittrapport fra fellesstarten i Helsingør


 

Gruppe: 
Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen