Du er her

Sølv til Kristin Falck under VM i Ålborg

Anita Bakk Henriksens bilde
Da er VM masters over for denne gang, og for Rye ble resultatet en sølvmedalje på fellesstarten, og mye mersmak for de syv deltakerne.

Det er så avgjort ikke bare pall som gjelder i VM, og særlig må dette sies å gjelde for herrene.  Nivået er høyere for hvert år, kan det se ut til, både for damer og herrer. Så med de svære feltene med herrer på startstreken i hver aldresklasse, sier det seg selv at du skal kjempe hardt for både topp ti og topp tjue plasseringer.

Kikker i vi da på resultatlistene må vi få lov å trekke frem og beære Rye rytter Thomas Brodersen. Han har ikke bare bemerket seg på hjemmebane denne sesongen - i sitt første VM dro han i land en 7. plass på tempo og en 18. plass på fellesstarten. Det holder også til beste nordmann i begge disipliner i sin årsklasse!
 
- Selv skulle jeg forsvare trøya. Men denne gang ble det 2. plass, og så ble det heller stang inn for den samme italienske som jeg spurtslo ifjor! Så det var jo på en måte rettferdig. Vi to bytta plass på pallen i år:) Jeg er knakende godt fornøyd med sølvmedalje på årets fellesstart, bedre enn forventet, da jeg ikke har følt at formen har vært på topp siste to ukene. Men i går var beina supre, forteller Kristin Falck.
 
For alle Rye ryttere ble det slik:
 
TT torsdag: På tempoen ble det altså en 7. plass til Brodersen med tiden 25:57. Eirik Olsen, Ryes beste tempo syklist med mange både gull, sølv og bronse på sin tt cv, hadde ikke helt dagen, og kjørte på tiden 27.11. Jarle Mæhlum punkterte(!). Selv kjørte jeg inn til en 6.plass med tiden 28:34, mens Maria Kalland og Linda Stokkland klokket inn på tidene 30:58 og 32:47. 
 
Fellesstart søndag: Brodersen altså på en 18.plass i herrer 35-39, med tiden 4:15. I klassen 45-49 stiltet Espen Fossheim på fellesstarten. Han følte seg nok ikke helt i sitt ess denne dagen, med tunge bein og en litt kranglete helse, og ble godt forsinket da han ble tatt i en velt. Han gjennomførte på tiden 4:43. I herrer 55-59 stilte Jarle Mæhlum og Kjell Petter Bøgvald. Førstnevnte klokket inn på tiden 04:30, sistnevnte på tiden 04-.47. Selv klokket jeg inn på tiden 4:49. Og i Damer 34-39 kjørte Maria Kalland på tiden 5:22, og Linda Stokkland på tiden 5:23. 
 
Jeg tror alle vil skrive under på at fellesstartløypa var både lang og krevende teknisk. Det var kanskje ikke så mange, lange bakker å snakke om, men helt flatt var det slettes ikke, en god del kneiker skulle klatres. Men mest utfordrende  var de mange 90 graders svingene og smale veier. Det tærer på kreftene når du ikke bare skal sykle så mye som 165 km, men i tillegg må være årvåken for hver eneste km tilfelle det kommer en ny brå sving eller du kommer inn på en ny smal vei eller du skal gjennom enda et lite tettsted. 
 
I fjor var vi kun en Rye rytter til start i begge disipliner. I år var vi 6 Rye ryttere på på tempoen og 7 på fellesstarten, totalt 8 Rye ryttere har vært med i Danmark VM masters. Neste år er VM veldig langt avgårde; Perth, Australia huser Masters VM 2016. Men hvem vet - kanskje vi blir en delagasjon selv om reisen dit blir lang?
Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen

Kommentarer

Gunnar Andreas Gulliksens bilde

For å få opp nivået må noen gå foran!  I deltager i fjor 7 i år, neste år?

Gratulerer Kristin med sølv og gratulerer til mange sterke prestasjoner til alle som var med, Thomas bør også nevnes, sterkt. 

Takk også til Espen som er en inspirasjon og en strek pådriver  i master miljøet!

Gunnar A. Gulliksen

Vil gjerne få kommentere på de andre norske medaljevinnerne og gratulere så mye. For ikke bare Rye var godt representert i Danmark - Frøy stilte med like mange ryttere, og dro hjem med hele tre medaljer: Gjevest av dem alle, gull og verdensmestertittel til Trine Hansen på tempo - hun kan altså bære trøya ett år til! Jan Bodin sølv på tempo og bronse på fellesstarten. Videre fikk Elisabeth Solberg fra Råholt gull på tempo, og er nybakt verdensmester, men ikke nok med det, hun tok også sølv på fellesstarten. Camilla Hott fra samme klubb tok bronse på fellesstarten. Sidsel Vien er nybakt verdnesmester på fellesstart, og tok sølv på tempo. Så det var gøy å være norsk i Danmark under dette VM - makan til sykkelnasjon, a' gitt! Det får'n si. Det står litt om de norske medaljevinnerne på sykilng.no her: http://www.sykling.no/nyheter/arkivnyheterfralandevei/Sider/VM-gull%20ti... .