Du er her

- Triatlon som sport er i rivende utvikling

Anita Bakk Henriksens bilde

Lise Jørstad er leder for Triatlongruppa, og ser positivt på at Triatlon er en idrett i sterk vekst. Allikevel har hun et ønske om å få med enda flere medlemmer i Rye på fellestreninger slik at man kan bli kjent med hverandre på tvers av de ulike gruppene.

- Hvordan oppsummerer du året i Triatlongruppa?

- Det har vært et aktivt år i triatlongruppen med mange fellestreninger. Vi har hatt utesvømming på Sognsvann, sykkeltrening i Maridalen, klubbmesterskap og egen trener på mange arrangement.
 
Vi har i høst fått fire ulike svømmetider i Tøyenbadet og på Sogn bad og har dermed doblet svømmetilbudet. Flere av oss har deltatt på triatlonsamlinger med Skjetten Svømmeklubb. Medlemmene har deltatt på mange konkurranser, og triatlon som sport er i rivende utvikling. 
 
- Er det noen høydepunkter som utmerker seg?
 
- Oslo Triathlon ble vellykket også i år. Årets arrangement var krevende fordi traseene måtte endres på grunn av rivingen av Idrettshøyskolen. Det er fortsatt meget stor interesse for å delta på arrangementet, som er god profilering av Rye. Men Oslo Triathlon var årets beste arrangement. Det er vårt eget arrangement, og er Norges eldste triatlonkonkurranse. Plassene blir utsolgt  på få timer, noe som er veldig positivt.
 
 
- Hvilke ønsker har du for neste år?
 
- Da ønsker jeg at vi kan få enda flere med på fellestreninger. Vi skal ha treningssamling på Mallorca i april, og jeg håper mange melder seg på. På denne samlingen vil vår trenger Kari Lingsom Flottorp også være med. 
 
- Hva kan gjøre Triatlongruppa enda bedre?
 
- Mange som driver med triatlon trener alene. En utfordring i Rye er derfor å få sveiset klubbens medlemmer mer sammen, få flere til å delta på fellestreninger og få et større miljø, både sportlig og sosialt. 
 

- Hva er det beste med å lede Triatlongruppa?

- Triatlongruppen har tidligere vært løsere organisert og det har vært færre organiserte aktiviteter. Jeg ønsker å få til et mer strukturert opplegg med flere tilbud til medlemmene. At vi i høst har doblet svømmetilbudet mener jeg er svært positivt. Jeg håper mange vil bli med til Mallorca. Jeg håper også at flere i Rye kan prøve seg på denne allsidige idrettsgrenen. Det er fortsatt ledige plasser på svømmingen, og det er ikke nødvendig å crawle for å svømme, avslutter hun.

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen