Du er her

Treningsprogrammet oktober-desember

Stein Bjerkeset 2s bilde
Forum: 

Hei og hå! Nå er treningsperioden i gang frem til det store høydepunktet Trondheim-Oslo 2016 :-)

Treningsperidoen blir delt inn i 3 faser: Grunntrening oktober-desember der vi fokuserer på rolige langturer (oksygenopptak + blodomløpets transport av oksygen ut til muskulaturen) samt styrketrening (muskualtuens arbeidskapasitet. Formoppbygging januar-mars der vi fokuserer på rolige langturer, styrketrening samt harde intervalldrag (høyne terskel). Oppkjøring til T-O  april-juni der vi har ekstra fokus på samkjøring av lagene samt høyne terskel. Alt dette skal resultere i en kanonform og knallsterke resultater for både 1. og 2. laget  den 18. juni 2016!!!!!!

Alle 3 treningsperidoene er viktige opp mot sluttresultatet i T-O. Med en flott grunntreningsperiode frem til nyttår har du lagt et godt grunnlag for å tåle den enstra treningen (formoppbyggingen) i vinter. Med en god, og delvis hard, vintertrening har du godformen inne allerede til påske (noe du bør ha for å kunne hevde deg på 1. laget). Med alt dette i boks, er det bare å kjøre på i hele april, mai og halve juni. Og det blir bare griselækkert den 18. juni. Rye 15-1 og Rye 15-2 går for gull i T-O! Og du er en viktig brikke i dette lagarbeidet!!!! Lykke til med treningen!

Treningsprogrammet oktober-desember:

2-3 rooolige økter i uken. Sykling utendørs (ca 3 timer pr. økt) eller spinning/rulle (ca 2 timer pr. økt) eller jogging (1-1,5 t pr. økt) eller langrenn (2-3 t pr. økt). Gjerne kombinere disse treningsformene. De som sykler fast til jobben (minimum 20 km pr. dag) kan redusere treningen med en økt i uken. Annenvher uke kan dere gjerne ta en av disse øktene som at testløp. Greit med en utblåsning hver 14. dag og teste formen. NB! Med unntak av testløpet hver 14. dag er det bannlyst å smake på melkesyren!!! Alt skal skje i rooolige former.

Styrketrening: 90' knebøy eller ett-bens benstrekk. 2 økter i uken. Økt 1: 3 x 10  rep. Økt 2: 3 x 6 rep. Kjør med maks belastning (samme vekt gjennom hele økten). NB! For Guds skyld unngå feilstilling ved øvelsene og da event. skader. Oppsøk kyndig hjelp om nødvendig.

Viktig å tenke kosthold. Spis godt etter treningsøktene. Tenk proteinrik næring etter styrkeøktene.

Spørsmål? Ring meg på tlf. 952 30080.

Stein B