Du er her

- Som i eventyrene kan jeg vel få tre ønsker til neste år?

Anita Bakk Henriksens bilde

Leder for barn og ungdom i Rye, Tord Bern Hansen har flere gullkorn å trekke frem fra sesongen som har vært, men ingenting gjør han så stolt som gjennomføringen av Oslo Sportslager Rye terrengsykkelfestival. Han mener nøkkelen til suksessen var samarbeid på høyt nivå, men Tord har allikevel flere ønsker på lager for 2016. Foto:Ola Morken

- Hvordan oppsummerer du året i Barne- og Ungdomsgruppa?

- Også i år har både landevei, terreng, og utfor hatt et høyt aktivitetsnivå med en fin miks for både bredde og toppryttere.  Vi har hatt treningssamlinger både i nærområdet og i nabolandene våre, teknikkurs med spesialister, og ryttere som har deltatt på alt fra lokale ritt til landslagsrepresentasjon – og ikke minst utallige gode og morsomme treninger. Det har rett og slett vært godt oppmøte på treningene våre! Dette er mye takket være trenerne våre som er flinke og også i år har skapt et godt treningmiljø. Hovedtrenerne Egil Aasheim (landevei), Ove Sollie (terreng) og Bendik Stubstad Henriksen (utfor) har gjort en super jobb både med de eldste utøverne og med å bistå trenerne for de yngre utøverne.

- Vil du trekke frem noen høydepunkter?

- I år har vi hatt veldig sterke prestasjoner både på landeveien, i terrenget, og utfor. Eksempler er Aksel Fisher Aasheim (landevei , junior) som har representer landslaget, Torjus Bern Hansen (terreng, U23) som har representert landslaget og tatt en 2ndre plass i kategori 1 UCI ritt i Østerrike, og Simen (utfor, junior) som vant Norges Cupen og NM.

- Hvilke ønsker har du for neste år?

- Jeg regner med at jeg som i eventyrene kan komme med tre ønsker? Med unntak av noen betalte trenere er all aktivitet i Barne og Ungdomsgruppa foreldredrevet. Jeg kunne tenke meg at flere foreldre bidro, ikke bare de som alltid tar i et tak. Alle har noe å bidra med uavhengig om de har erfaring fra sykling selv. Jeg kunne ønske meg at alle foreldre spør seg selv, hva kan JEG gjøre for å bidra til å skape et godt trenings og sosialt miljø for barna og ungdommene?

Her er Tord i godt driv gjennom skogen. Foto: Privat

Tord ønsker at klubben kan komme videre i dialogen med Oslo Kommune om å utvikle et terrengsyklingsanlegg på Sognsvann.

- Et skikkelig anlegg ville være viktig for sporten, for å utvikle rytterne våre, og for å og rekruttere ryttere til klubben.

Bakeries Cup trekker han også frem.

- Det er bra for det sosiale miljøet å dele en annen type opplevelse enn treninger med sykkelkompiser. På disse rittene er det god stemning, de får oppleve annen type terreng enn det de pleier, bli kjent med ryttere fra andre klubben – og spise gode vafler!

Hva kan gjøre Barne og Ungdomsgruppa enda bedre?

- I år har vi jobbet med å styrke samholdet på tvers av grenene  og med å lære av hverandre. Å fortsette dette samarbeidet på tvers vil gjøre oss enda bedre. Frem til nå har vi fått forbedret rammevilkårene en del for ryttere som vil satse landevei, nå må vi jobbe for at Rye er en attraktiv klubb også for ryttere som vil satse terreng og utfor. På 2000 tallet jobbet vi godt med å rekruttere nye medlemmer og opplevde vekst, deretter så vi en utflating, og i år har det vært en liten nedgang. Vi trenger å satse målrettet på rekruttering av medlemmer i alle aldre, men særlig de yngste og på jenter.

- Hvilket arrangement var årets beste og hvorfor?

- Årets beste arrangement var Oslo Sportslager Rye terrengsykkelfestival! Særlig fordi dette var et etapperitt – vi løftet dermed rittformatet i Norges Cupen i terreng. Vi hadde stor deltagelse, det var en økonomisk suksess, rytterne likte rittet, dugnadsfolket likte seg, og vi fikk god TV dekning.

Hva liker du med å lede Barne og Ungdomsgruppa?

Jeg overtok vervet som leder etter årsmøtet i mars i år, og noe av det som motiverer meg til å bruke mye av fritiden på dette, er det viktige samfunnsoppdraget som jeg mener idrettsklubber har. Her er det fire områder jeg ønsker å fremheve:

  • Bidra til god folkehelse ved å
    • rekruttere til aktivitet og sykkelidrett
    • skape aktivitetsglede og legge grunnlag for et liv preget av aktivitet
    • interesse for å være i naturen
  • Ha et godt miljø ved å
    • ha en hyggelig og inkluderende omgangsform i gruppa uansett nivå
    • utvikle trenere og eldre utøvere som er gode rollemodeller
    • legge til rette for sykkelglede på alle nivåer
  • Skape mestringsfølelse ved å
    • utvikle sykkelferdigheter
    • utvikle ferdigheter i trafikken
    • gi utfordringer tilpasset den enkeltes nivå
  • Utvikle konkurranseryttere ved å
    • tilby kompetente trenere
    • ha en kultur for deltagelse og prestasjon i konkurranser
    • legge til rette for at ungdom kan satse på sykling

 

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen