Du er her

Tren med Rye 17 til neste år

Ottar Henangers bilde
 • Har du lyst å sykle sammen med andre og trene mot et felles mål?
 • Har du lyst å sykle Trondheim-Oslo og få oppleve den spesielle gleden og felleskapet dette rittet gir?
 • Har du syklet litt før og har grunnformen sånn noenlunde på plass?

Da er du hjertelig velkommen til å sykle sammen med Rye 17 til våren.

Meld deg på Rye 17

Fellestreningene med laget begynner i slutten av mars og vil da bestå av 3 treninger i uken (normalt tirsdag, torsdag og søndag). Oppstart er litt avhengig av værforhold og vil bli publisert når snøen begynner å slippe taket.

Rye 17 har som hovedmålsetning å sykle Trondheim-Oslo på 16 timer og 55 minutt i 2016. 

Det betyr at du må ha syklet en god del for å holde en snittfart på litt over 32 km/t. Vi har en del erfarne ryttere med oss, noen har deltatt i mer enn 20 år, og vår erfaring tilsier at det å holde konstant belastning er det som teller. Det blir dermed en rolig start i Trondheim og frem til Oppdal. Over fjellet holder vi jevn belastning, med fokus på å få med oss flest mulige over fjellet. Farten kommer når vi sykler nedover Gudbrandsdalen.

Hva betyr en hastighet på 32 km/t? Det er gjennomsnittsfart, som vi holder i gruppen. "Pinarello" har delt sine erfaringer på terrengsykkel.no om Trondheim-Oslo og sier: "Jeg har syklet Trondheim-Oslo 25 ganger. Ofte tar jeg en times tur med temposykkelen i ganske flatt terreng. Erfaringen min er at tempoet jeg klarer å holde på runden tilsvarer tempoet jeg kan holde i Trondheim-Oslo i feltet." Det betyr at man må kunne sykle ca 32 km på en time.

Vi kommer til å sette rittfart basert på wattmålinger. Det betyr at noen få kommer til å følge med, og justere farten i forhold til wattbelastningen. En liten pekepinn: Jeg regner med at du må kunne holde 210-230 watt i en time for å kunne klare 32 km.

Husk at det er mye enklere å sykle i felt, så ikke være redd for disse tallene. Og det er riktigt morsomt å sitte i et felt som ligger tett sammen og flyter gjennom dalene og over toppene.

Hva betyr dette for din trening? Gjør noe om vinteren, det er for sent å begynne å sykle i mars. Og hvis du har anledning, ta gjerne en test på rulla for å se hvor du ligger nå, og hva du kommer til å oppnå i juni 2016.

Konkret kommer vi å følge treningsplanen til Rye 15, men med tilpasninger som sveiser laget sammen.

 • Vi begynner "offisielt" i slutten av mars, men regner med at noen av oss henger seg med på Rye sine søndagsturer fra Hvervenbukta før den tid.
 • I april har vi fokus på samkjøring og trening av sykkelrulla, samt styre.
 • 1. mai blir det Enebakk Rundt, det første satsningsrittet.
 • 14. - 15. mai legger vi ut på en helgetur tur/retur Hafjell, 370 km på to dager.

Er du interessert å være med Rye 17, meld deg på via linken over, og inviter venner og bekjente.

Første samling blir et sosialt treff på Peppes, 25. mai 2015 kl. 17-19.

Josef Noll (kaptein - Rye 17)
Ottar Henanger (logistikk - Rye 17)

Gruppe: 
Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen

Kommentarer

Josef Alfons Nolls bilde

Under pizza-kvelden 25Jan2016 diskuterte vi planer vi har for Rye 17

 • Vi begynner med fellestrening rett etter påske, 5Apr2016. Det blir sikkert noen sykling i påske, da er det bare å hive seg med Ryes Facebook side
 • Vår fellestrening består av tre enheter hver uke, tirsdager, torsdager og søndager. Mer info kommer etterhvert ut på Rye kalenderen. Vi kommer å følge eget opplegg, men benytter oss gjerne av forslag fra andre grupper, f.eks. Rye15
 • Hovedfokus er på "har det gøy" gjennom "fin flyt" av laget. Vi satser på 16:55, dvs at vi er i mål i Oslo før midnatt 18Jun2016 :-)
 • Vi skal prøve å sykle hverandre godt. Dvs snakke med damen/mannen framfor oss og bak oss om hvordan overgangen i kjeden fungerer. Ellers melde vi fram til kapteiner, som da snakker sammen for å justere.
 • Vi har valgt følgende ritt for oppkjøring til Trondheim-Oslo:
  1. mai - Enebakk Rundt
  28. mai Ransfjorden Rundt
  5. juni Tyrifjorden Rundt (evtl. Mjøsa Rundt)
  18. juni kl 06:40 Start i Trondheim
  Note: alle må melde seg selv på, Ottar tar evtl. puljebytte
 • Hvis du vil være med i Rye 17, meld deg på gjennom skjema
 • Hovedinfo er på Sk Rye: https://www.sportsklubbenrye.no/rye17 og i Forum, mens diskusjoner tar vi på Rye 16/17 på Facebook

Så langt har vi følgende oppgaver fordelt:
Kapteiner: Josef, Frode, ... (vi trenger 4 kapteiner)
Sosialt: Mathieu, Hanne
Følgebil: ...
Økonomi og påmelding: Ottar

Josef Noll, "el falco", m: 9083 8066, e: josef@jnoll.net