Du er her

- Et god idrettsmiljø er så viktig for enkeltmennesket og samfunnet

Anita Bakk Henriksens bilde

Løpe- og skigruppen har hatt et fremgangsrikt år med flere høydepunkter. Når det i tillegg har vært en dobling av medlemsaktiviteter i 2015, kan ikke leder Pernille Dørstad annet enn å glede seg til hva 2016 har å by på


- Hvordan oppsummerer du året i Løpe- og skigruppen?

- Vi har etablert satsningslag med løpetrener (Runar Sæther) og holdt to helgekurs i løpeteknikk med Malin Iren Haug. Skiansvarlig, Agata Dahl, har holdt tre typer skikurs og årlig skisamling på Skeikampen. Det har også vært mange sosiale samlinger og utenlandstur. Ryeløpet ble gjennomført i god dugnadsånd, som er typisk for medlemmene i Løpe- og skigruppen, sier Dørstad.
 
Og det er flere høydepunkter å se tilbake på. Som utenlandstur til halvmaraton i Amsterdam med 25 Rye-deltakere og høy stemning på banketten.
- Det var gledelig økning i deltakere i Ryeløpet og god dugnadsstemning. Sølvmedalje til Hilde Ruud Bakkeli i NM i halvmaraton i Trondheim og 4. plass i Fredrikstad maraton til Sindre Brevold.
Løpe- og skigruppen arrangerte også klubbmesterskap på Bislett Stadion i august, der klubbmestere i 5000 m og 100 m sprint ble kåret.
- To lag stilte til Holmenkollstafetten med forberedende treningsøkter med Kristian Roald og festlig bankett etterpå. Medlemmene har deltatt på mange løp, både i Norge og i utlandet og deler sine inspirerende løps-rapporter herfra på Ryesidene og på Facebook, forteller Dørstad.
 
Her er Pernille Dørstad (nr tre fra høyre) sammen med flere andre i Rye på stitur

- Hvilke ønsker har du for neste år?
- Å inkludere enda flere løpeglade medlemmer på treningene. Flere deltakere i Ryeløpet og at satsningslaget med trener fortsetter å utvikle seg.

- Hva kan gjøre Løpe- og skigruppen gjøre enda bedre?
- Vi ønsker å utvikle Løpe- og skigruppen til å gi mer bredde i tilbudet til medlemmene. Vi ønsker å inkludere flere løpere på alle nivå, utvikle de som ønsker å bli bedre og få en barne- og ungdomsgruppe. Løpe- og skigruppen skal holde fram med å tilby medlemmene de faste gode treningsøktene og arrangementene.

- Hvilket arrangement var årets beste, og hvorfor?
- Ryeløpet, selvsagt! Idyllisk løp med tre Norgesrekorder og verdens beste dugnadsgjeng. I år hadde vi deltakerrekord for foruten Rye-medlemmer. Se hederlig omtale her.
Klubbmesterskapet i august på Bislett Stadion med bankett var en hit! Ellers er jeg svært glad i tirsdagsintervallene, som vi gjerne kaller "ukas høydepunkt", og lørdagsturene på sti i Lillomarka som ledes av Erik Almstrøm, sier lederen.

Vervet som leder har Pernille hatt siden mars i 2014. Hun sier det har vært en glede å bruke mye av fritiden på å utvikle Sportsklubben Rye og Løpe- og skigruppen fordi idrettsmiljø er så viktig for hvert enkeltmenneske og for samfunnet.
 
- Treningsgleden kommer gjennom treningsfellesskap, gode løpe- og skiopplevelser og godt sosialt miljø. Resten av styret i Løpe- og skigruppen, Agata Dahl (NK), Hilde Ruud Bakkeli, Nancy M. Dahl, Inge Nilssen og Vidar Bjørkli, er engasjerte og legger ned mye arbeid for medlemmene gjennom året. Det gode og løpe-miljøet blant medlemmene motiverer meg. Alle er inkluderende og sosiale, sier hun og legger til:
- Det er populært å stille på dugnad til Ryeløpet og klubbmesterskap. Det er mange aktive medlemmer som stiller opp for klubben på arrangement og på våre 3 faste ukentlige treninger.
Synlig: 
Offentlig - alle kan lese