Du er her

Bli kjent med to nye satsningsryttere

SK Rye BU har tilrettelagt for at de rytterne som ønsker å satse og oppnå resultater innen sin gren i aldersgruppen 15/16, junior og senior skal få et godt og profesjonelt tilbud. Bli bedre kjent med Simen Smestad og Torjus Bern Hansen her.

Det er egne satsningsgrupper innen terreng, landevei og utfor med totalt 33 satsningsryttere. Følg med på nettsidene til Rye Sykkel Barn og Ungdom fremover så blir du bedre kjent med dem!

Simen Smestad

1) Alder:
17 år

2) Hvor bor du?
Ryen, Oslo.

3) Hvor lenge har du syklet, og hvor lenge i Rye?
Har syklet aktivt i 4 år, vært medlem i Rye i 4 år.

4) Hvorfor valgte du utfor? 
Jeg valgte utforsykling fordi det er en utrolig morsom, spennende og kul idrett. Det er så mange positive ting med utfor! Jeg har drevet med mange forskjellige idretter siden jeg var liten, som fotball, håndball, langrenn og trial. Jeg fant etter hvert ut at utfor klart er den beste idretten for meg.

5) Hvordan skal du trene i vinter?
Jeg trener hver dag, og trener mye variert. Mye fokus på styrke og vektløfting.  Jeg sykler også mye intervaller, både ute og inne på rulla. I tillegg sykler jeg stiturer og har spesifikke teknikkøkter. Når snøen kommer blir det noen skiturer også!.

6) Hva er din favoritt treningsøkt?
Det må være en økt på utforsykkelen! Enten kjøre på med runs i Frognerseteren og Hafjell, eller push-bike. Ingenting er bedre enn noen timer på DH-biken.

7) Hva er det beste du får å spise etter et ritt eller en hard treningsøkt?
Det beste jeg kan spise etter et ritt eller en hard treningsøkt er mammas kyllingsalat.

8) Hva er målene dine for 2016?
Målene mine for 2016 er å klare topp-10 plasseringer i verdenscupritt og pallplass i IXS-ritt.

9) Gi tre gode grunner til å starte med utfor.
1. Det er utrolig morsomt og spennende!
2. Man blir kjent med mange hyggelige mennesker i det gode utfor-miljøet!
3. Man holder seg i form, imens man har det gøy!

10) Hva heter du på Strava?
Jeg heter Simen Smestad på Strava, og @simensmestad på Instagram! Bare å følge!

 

Torjus Bern Hansen

1) Alder: 
19 år (blir 20 år 10. januar 2016).

2) Hvor bor du?
Grefsen, Oslo.

3) Hvor lenge har du syklet, og hvor lenge i Rye?
Jeg har syklet aktivt i Rye i 14 år.

4) Hvorfor valgte du terreng?
Det var naturlig å starte med terreng siden jeg bor rett ved marka, og det var mye tryggere med tanke på trafikken som liten. For meg så blir terreng en kombinasjon av utfor og landevei. Man må ha utholdenheten til en landeveissyklist, og teknikken til en utforsyklist. 

5) Hvordan skal du trene i vinter?
I vinter kommer jeg stort sett til å sykle inne på rulla på www.zwift.com for å få inn alle kvalitetsøktene som jeg trenger. Jeg kommer også til å gå en del rolig på ski. I januar reiser jeg ned til Gran Canaria sammen med Gunn-Rita Dahle og resten av landslaget, før jeg drar to uker til Hellas i februar for å sykle ritt.

6) Hva er din favoritt treningsøkt?
Favoritt-treningsøkten min er 7x10 minutter terskelintervaller. Det er de vondeste øktene man blir bedre av!

7) Hva er det beste du får å spise etter et ritt eller en hard treningsøkt?
Etter ritt og harde treningsøkter spiser jeg en banan og drikker en recovery shake for å fort få i meg energi. Deretter skifter og dusjer jeg, før jeg spiser et ordentlig måltid.

8) Hva er målene dine for 2016?
For 2016 har jeg som mål å vinne NM rundbane og Sprint for senior, vinne et par NC-ritt, få et godt resultat i EM og en topp-15 plassering i enten VM eller WC for U23.

9) Gi tre gode grunner til å starte med terreng: 
Terrengsykling er den sykkelgrenen alle bør starte med fra de er små. Nesten alle har en slags terrengsykkel, og man trenger ikke å tenke på trafikksikkerheten. Med terrengsykling får man et fantastisk grunnlag, både fysisk og teknisk som gjør at man står fritt til å bytte til enten landevei, cyclocross eller utforsykling på et senere tidspunkt. Peter Sagan ble bl.a nummer 3 i EM for U23 i terrengsykling, og har nå vunnet den grønne trøya 4 år på rad i TdF. Cadel Evans er tidligere verdensmester i terrengsykling og vant også VM og TdF etter han byttet til landevei.

10) Hva heter du på Strava?
Torjus Bern Hansen.

Relaterte artikler: 
Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen