Du er her

Fullt hus på vår- og rekrutteringsmøtet

Korsvollhuset var fylt til randen med små og store sykkelinteresserte da barne- og ungdomsgruppa inviterte til felles møte for landevei, terreng og utfor onsdag 30. mars. På møtet ble også utøvere og trenere påskjønnet for god innsats i 2015.

Møtet var for både eksisterende utøvere med foreldre, og for potensielt nye medlemmer som ønsket å høre om tilbudene i klubben.

-  Utrolig gøy at så mange møtte opp. Et av målene våre er å skape aktivitetsglede og interesse for å være ute i naturen ved å tilby varierte sykkeltilbud tilpasset ulike nivåer. Nå håper vi å se mange gamle og nye medlemmer på treningene fremover, sier leder for barne- og ungdomsgruppa, Tord Bern Hansen.

Klubbhistorie og nyttig treningsinformasjon

Leder i SK Rye, Gunnar Gulliksen, startet møtet med å fortelle litt om Rye, og ga et historisk innblikk i klubben som har 100-års jubileum i 2020. Jubileet vil bli markert med små historiske drypp fremover til den store feiringen om fire år.

Videre på programmet var det presentasjoner av tilbudet til barn og ungdom, med informasjon om trenere, treninger, samlinger og ritt fra alle gruppene.  Klubben har er et eget opplegg for utøvere som ønsker å satse. En av satsningsrytterne holdt et lite innlegg om hva som kreves for å bli satsningsrytter, og vi hørte fra ei jente hvordan det er å være jente i terrenggruppa.

Barne- og ungdomsgruppa jobber bevisst med kommunikasjon, og det ble holdt et innlegg om hvordan vi benytter nettsiden, sosiale medier og andre medier for å nå ut med informasjon og omtale av aktiviteter i gruppa.  


Er det utstyret det kommer an på?

Dette spørsmålet opptar mange, og Ole Christian Fagerli, tidligere Norgesmester i terrengsykling og mekaniker på landslaget, holdt et innlegg der han snakket om nettopp dette.

Han mente at vi var unødvendig opptatt av å ha det beste utstyret i Norge sammenlignet med andre land, og at det kunne hindre rekruttering til sporten. Han oppfordret heller å sørge for å ha en sykkel i riktig størrelse som var godt vedlikeholdt. Valg av gode dekk vil også gjøre mye for opplevelsen. Dyre karbonrammer til barn og yngre var også helt unødvendig.

Noen av klubbens leverandører var tilstede og fristet med gode tilbud, og det var lagt opp til et bruktmarked der medlemmene solgte og ga bort brukt sykkelutstyr til hverandre. Mange gjorde gode kjøp, og en god del brukt utstyr byttet eier i løpet av kvelden.

 

Utmerkelser for 2015

Barne- og ungdomsgruppa har tradisjon for å dele ut utmerkelser til utøvere og trenere som har gjort seg utmerket, og under møtet ble det delt ut tre priser.

Esbens vandrepokal:

Pokalen skal stimulere til aktivitet i terrenggruppen, og deles ut til en rytter i aldersbestemt klasse/junior, eventuelt for spesiell administrativ/organisasjonsmessig innsats. Treningsiver er en av de tungtveiende kvalifikasjonene som kvalifiserer for prisen.

Esbens vandrepokal for 2015 gikk til Håkon Amundsen med familie.

I innstillingen legges det vekt på at ingen er så trofaste til å stille opp på treninger i all slags vær, sommer som vinter, og at dette er svært viktig for å skape et godt treningsmiljø i klubben. Regelmessig deltagelse på samlinger og ritt er også en velkjent egenskap hos vinneren. Foreldrene og bror Jørgen er også svært positive til å ta i et tak og er gode bidragsytere for at tilbudet i barne- og ungdomsgruppen skal være godt.


Håkon Amundsen

Les mer om utmerkelsen Esbens vandrepokal

Årets Junior/U23-rytter:

Sportslige resultater og sportslig fremgang skal være hovedkriteriene for utvelgelsen av kandidaten. Treningsvilje, humør og holdninger skal også vektlegges. Deles ut til en rytter fra terreng, landevei eller utfor.

Pokalen for årets Junior/U23-rytter 2015 gikk til Torjus Bern Hansen.

I innstillingen legges det vekt på at Torjus er en meget ambisiøs syklist og har vist dette gjennom god og seriøs satsning over lang tid. Han kan vise til gode resultater i Norge, og har også hevdet seg helt i toppen ute i Europa. En fantastisk 2. plass i Autumn Ride Ultimate MTB Battle i Østerrike i september 2015 er et godt eksempel på dette. 



Torjus Bern Hansen

Les mer om utmerkelsen Årets junior/U23-rytter

Årets trener 2015:

Det legges vekt på at treneren har en god tone med alle - fra yngre barn til eldre ungdom, flink til å bygge en god kultur, har treninger med et godt innhold og bryr seg om de han trener.

For sesongen 2015 ble det innstilt to trenere som deler prisen for årets trener(e): Bendik Stubstad Henriksen (utfor) og Ove Sollie (terreng).

Begge har utviklet og bidratt slik at vi har fått økt samarbeid og erfaringsutveksling på tvers av gruppene. De har lagt til rette for fysisk trening/styrke for gruppene, og de hjelper hverandre med spensttrening når det er behov for det.

I innstillingen blir begge beskrevet med følgende karakteristikker:

  • Faglige og sportslig dyktige
  • Tett på utøverne
  • Skaper tillitt
  • Ser alle uavhengig av ferdigheter
  • Engasjerte
  • Alltid positive


F.v: Bendik Stubstad Henriksen og Ove Sollie

Les mer om utmerkelsen Årets trener

Under årsmøtet i SK Rye 16. mars ble Merida ungdomsstipend delt ut. Det ble delt i to, og gikk til Simen Smestad (utfor) og Aksel Fischer Aasheim (landevei) sine gode resultater i juniorklassen. Les mer om innstillingene og utdelingen.

 

 

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen