Du er her

Info vedr laguttakene til Rye 15-1

Stein Bjerkeset 2s bilde
Forum: 

Årets desiderte hovedmål er, som alltid for Rye 15, Trondheim-Oslo. Det er der vi skal vise vårt aller ypperste potensial. All trening og oppkjøringsritt (ER, NT, RR, TR) er skritt på vegen mot målet (T-O). Planen er at for første gang i historien skal Rye 15 i år stille med 2 lag i T-O. Derfor vil jeg nå informere alle Rye 15-ryttere om prosedyren til førstelagsuttakene gjennom rittsesongen:

Det er de 2 kapteinsteamene, og bare de, som tar ut førstelagene fra ritt til ritt.

Å sykle T-O på under 14.30 krever SVÆRT mye av et lag. Ikke bare individuelt av enekltrytterne, men også samhandlingsmessig teknisk og taktisk. Oppkjøringsrittene blir en meget viktig trening av denne drillen av Rye 15-1 frem mot T-O. Derfor er det KUN T-O PÅMELDTE RYE 15-RYTTERE, som har mulighet til å sykle med RYE 15-1 i oppkjøringsrittene. Eksempelvis en Rye 15-rytter som melder seg på til T-O 30. mai kan ikke sykle på Rye 15-1 t.o.m. RR, men kan bli tatt ut på førstelaget på TR.

For å kunne sykle på Rye 15-1 må laget kjenne deg som rulle-syklist. D.v.s. at du må ha syklet rulle med Rye 15 i år på trening eller i ritt for Rye 15-2. Unntakene her er om du har syklet ritt med Rye 15 i løpet av de siste to sesongene, eller har i fjor eller i år syklet ritt på høyt Rye-nivå, d.v.s. XP, Rye 1 eller Master. Disse unntakene vurderer kapteinene. På Rye 15-2 har vi ikke det samme strenge kravet til dokumentert rulleerfaring. Her vurderer kapteinsteamet om syklisten er trygg nok til å sitte i rulla.

I oppkjøringsrittene vil Rye 15-1 bestå av maksimalt 30 ryttere (kan bli færre). I T-O vil Rye 15-1 bestå av akkurat 30 ryttere.

Noen dager før hvert ritt vil kapteinsteamene ta ut troppen til Rye 15-1. Hvem var sterke på Rye 15-1 i forrige ritt, hvem bidro MYE i rittet, hvem falt igjennom, hvem gjorde en flott prestasjon på Rye 15-2 i forrige ritt, hvem er trygge og lageffektive i rulla, hvem har vært sterke på trosdagstreningene i det siste. D.v.s. at det HELT KLART er gode mulighet for Rye 15-2 syklister å rykke opp til Rye 15-1 i neste ritt :-) Det vil også si at selv om du ikke ble med helt inn til mål på Rye 15-1 i forrige ritt, så kan det være at du får fornyet tillit hvis du bidro mye i rulla (blødde for laget) så lenge du var med :-)

I Enebakk Rundt vil vi ikke ha noe laguttak. Der kan hver enkelt rytter selv velge om han/hun sykler på Rye 15-1 eller Rye 15-2. NB! Oslo-samlingen 24. april (gjennomkjøring av ER) vil gi rytterne en pekepinn på om de nivåmessig hører hjemme på Rye 15-1 eller Rye 15-2.

Tyrifjorden Rundt vil være et svært viktig oppkjøringsritt til T-O. Gjennom dette rittet vil man få den ultimate formutviklingen frem til T-O. Og rytterne har siste mulighet til å vise seg frem for kapteinsteamene før det endelige førstelagsuttaket til T-O.

Det endelige førstelagsuttaket til T-O blir gjort ca 10. juni. Her KAN det også komme inn noen få (2-5) T-O vrakete XP-ryttere.

Stein B