Du er her

Rittrapport Rye 15-2 Enebakk Rundt

Stein Bjerkeset 2s bilde
Forum: 

Dagens 83 km lange Enebakk Rundt ble avviklet i dårlige værforhold. Kun 3'C, regnbyger (mye regn i Enebakk, og noe vind. Dagens sønnavind er den mest ugunstige vindretningen i ER. Motvind på de åpne slettene sørover mot Ytre Enebakk, og lite merkbar medvind i skogen tilbake til Oslo. Været gjorde at dagens vinnertid ble nesten 6 minutter svakere enn i fjor, og de aller fleste lagene syklet flere minutter saktere enn i 2015.

 

Rye 15-2 var så heldige at vi i dag dannet lag sammen med SK Eidsvoll. 10 ryttere, 10 sterke ryttere, fra Eidsvoll stod på stratstreken sammen med ca 12 Rye 15-ryttere og 2 Rye-gjesteryttere (Kåre og Tore). Startulla på 10 ryttere. Målsetningen var offensvie 2.16. Og vi la ut i dette tempoet. Det meste gikk greit de første milene frem til Marikollen. Noe medvind på dette strekket. Ble noe for passive i en del av lett-terrenget. Ved Marikollen lå vi et par minutter før skjemaet. Ved Marikollen tror jeg vi var fulltallige! Sterkt!

Etter Marikollen økte vi rulla til 18 ryttere. I motvinden var ikke syklingen optimal. Kaptein meg pushet og pushet rulla i motvinden uten at farten ble høy nok iflg. skjema. Det funket ikke. Veldig ujevn sykling. Tempoet varierte nærmere med 10 km/t på den samme sletta. Men det er ikke enkelt å sykle rulle i motvind. Det er en kunst der å sykle jevnt med ujevne ryttere i samme rulle. Dette må vi trene mye mer på. Det fungerte noe bedre når rulla ble litt mindre.  

På strekket Marikollen-Ytre Enebakk tok vi stadig igjen frakjørte Rye 15-1 ryttere. Noen av de bidro også i rulla vår resten av rittet. Flott! Ved Flateby, litt over halvveis, hadde vi et kontrollert velt. Typisk: En kraftig oppbremsing i rulla (fy, fy) som forplanter seg bakover. Jeg er ikke nok oppmerksom, kjører inn i hjulet på foranliggende og faller "kontrollert" i asfalten. Heldigvis klarte de bak meg, med unntak av en, å unngå sykkelen min. Vi to kom oss ganske raskt på syklene igjen, og var fortsatt med :-) Hele episoden, inkl samling av laget, gjorde at vi mistet 2-3 minutter. 

I tildels flau medvind mellom Ytre Enebakk og Hauketo ble det satt god fart, og strekket fungerte bra. Rulla var på 12-16 ryttere. Prøvde å invitere enda flere ryttere inn i rulla, uten å få noe særlig respons, bare et tomt blikk. Mange var, med rette, slitne nå. Vi mistet noen ryttere på dette strekket. Men slik er på ER. De 2 milene mellom Ytre Enebakk og Hauketo tar vi ut resten av kreftene, og det går relatvit fort i de få bakkene. Holdt relatvit godt trøkk opp langbakken etter Hauketo. Her klarte alle å klore seg fast. Sterkt! Den stupbratte spurtbakken fra Skulleruddumpa ble kjørt hardt og det ble litt spredning på gruppen over målstreken.

 

Av ca 24 startende kom 20 samlet i mål. Og det er knallbra! Få lag kan vise til så stor andel samlet i mål. Gull! I tillegg var det noen Rye 15-1 gutter som passerte mål sammen med oss. Hyggelig! Sluttiden på laget ble 2.20.30. Dette skal vi si oss særdeles godt fornøyd med!!!! Med fratrekk av 2-3 min på fallet og 3-4 minutter på dårlig vær, kan vi vel si "nettotid" ca 2.14. Og da snakker vi :-) Rye 15-2 ligger helt klart i lle fall likt med T-O skjema 15.59. Gledelig og det kan dagens Rye 15-2 ryttere væer særdeles stolte av :-) Det skal selvfølgelig påpekes her at Eidsvoll + Kåre og Tore bidro MYE til dagens slutt-resultat :-) På den annen side: Jeg tror det blir mange flere Rye 15-2 ryttere til RR, TR og T-O.

Gjennomføringen i dag. Kort oppsummert: prøvde å sykle offensivt. Kunne vært noe høyere fart i en del av letterrenget og jevnere rulle i motvinden. Kanskje noe roligere tempo i enkelte motbakker. Stort sett trygg rulle, med unntak av fallet. Unngikk hull og langsgeånde sprekker. Bra! Stort sett tett i front, men noen kan bli bedre her: Husk kun 20-30 cm mellom frontrytterne. Bra fart inn i bakkene. Holdt bra tilbake i front ved avkjøringer og over bakketopper. Kan bli bedre på "korteste vei". Alt i alt: Mer enn godkjent :-)

Tusen, tusen takk til alle rytterne som stilte på startstreken i dag, og takk også til de frakjørte Rye 151 rytterne som bidro underveis! En spesiell takk til Eidsvoll-gjengen som alle kjørte som noen Guder. Og til halekapteiene Britt og Kåre som leverte framifrå!

Vi gleder oss til fortsettelsen! Kanskje vi får besøk av Eidsvoll-ryttere i RR. Dagens ritt lover særdeles bra for resten av sesongen frem mot T-O.

Sjåast på treningen til torsdag :-)

 

En stolt dagens kaptein Stein B