Du er her

Rittstrategi Nordmarka Rundt 2016

Forum: 

148 km. Målsetning: 3.59.59 (37,0 km/t).

Fra Start:

Rullekaptein: Øystein. Halekaptein: Stian

P.t. ser et ut til at vi blir 28 15-ryttere og 1 gjesterytter. Som vi så på Hafjell turen er det fortsatt et relativt stort sprik i kjørestyrken. En utfordring blir derfor å unngå for mange sterke ryttere i klynge sammen. Vi starter med mange sterke ryttere på halen som blir gode å ha når vi er ferdige med Ringveien.

Oppmøte presist kl. 06.45 ved Krogsveen ved Årvoll-kiosken. Alle stiller ferdig skiftet og med startnr. Informasjon + drikke/mat-bil.

Startoppstilling senest kl. 07.50. I front: Tove og Øystein. Etter dette: Dag-Ole, Hans, Jon-Ivar, Roger, Stein H, Øyvind, Fred, Jonas E, Ola, Kenneth, Trond, Svenn-Erik, Leif-Ole of Stein-Anders

Halen: Stian i front. Deretter de øvrige 15-rytterne. 

Bakerst på halen: Gjesterytterne. Starten går kl. 07.57.

Nordmarka Rundt er et fysisk hardt ritt med mange høydemeter. 5 tøffe stigninger (med snittfart i parentes): Sollihøgda 7 km (22-24 km/t), Klekken 2 km (ca 24 km/t), Jevnaker 5 km (18 km/t, Grua 2 km (18 km/t), Gjelleråsen 4 km (15-18 km). 

I alle disse stigningene låses rulla. I år som i fjor setter vi et bakketeam som skal dra oss opp bakkene: Andre, Jon-Ivar, Ola, Pål-Kristian og Jonas ligger på de første 4 plassene mens Øystein og Stein H ligger bak disse og styrer farten. Vi ser an formen og vurderer hvem som ligger i front til Grua og Gjelleråsen. Pass på å spise og drikke godt på tur oppover, det er det neppe tid til i nedoverbakken som følger :-)

Det er 5 større nedoverbakker i rittet. 2 bakker ned fra Sollihøgda, før Jevnaker, ned til Roa, ned fra Grua. Her sykler vi med redusert rulle 8-10 ryttere, og kun de som er trygge i nedoverbakker sitter i rulla. Sykle med lav risiko. Været er ikke meldt å være på sitt beste og det kan derfor være vått. Hold trygg avstand til foranliggende. Svingene sykles behersket. Vær spesielt obs på krappe svinger ved avkjøringene før tunellene ned fra Sollihøgda og krysset rett før Jevnaker.

Før nedoverbakkene legger Dag Ole og Svenn-Erik seg bakerst på halen, kontrollerer feltet nedover. Når rulla kommer ned på flaten roer de noe ned og venter på "alle mann alle" fra baktroppen før de igjen setter rittfart.

Partiet mellom Sundvollen og Klekken er mye berg og dal (teknisk krevende parti). Her blir det lett trekkspill om det ikke tas litt ekstra hensyn blant de første som passerer toppene.

Ellers er løypa lett kjørt med mye flater eller slakt nedover. Terreng der vi holder 40-45 km/t.

Fokusområder

Sykle behersket Årvoll-Sinsenkrysset-Storo. Rulla setter ikke fart på Ringveien før det varsles at alle er med. Rulla må også holde noe tilbake etter avkjøringer og bakketopper. Husk de 15-20 på halen! Holde stor fart inn i bakkene, sluke småbakkene, roe ned oppe i mellom- og langbakkene.

Unngå downperioder i rulla! 12-16 ryttere i rulla. Og da kun ryttere med relativt friske bein. Er du sliten, så "hvil" deg og spis på halen, og kom sterkere tilbake i rulla :-) Slitne ryttere i rulla forsinker oss. Det har vi ikke råd til. I Nordmarka rundt skal våre sterkeste ryttere bidra mer i rulla enn oss andre. 

Gode overganger bak på rulla, ut en ekstra 1/2 sykkelbredde. Klar kommunikasjon; si navnet til makkeren høyt og tydelig. Lang spissing i front av rulla. Unngå hull og sprekker i asfalten!!!!!!! Sykle korteste vei. 

Drikkestopp øverst i Jevnakerbakken. Alle inn på en rekke 100 meter før stoppen. Stian legger seg sist. Kast tomflaskene. Sykle rolig inn mot stoppen, ta flasken og maten, sykle rolig videre på 2 rekker, vent på signal fra Stian, starte opp rulla forsiktig.

Nordmarka Rundt er et tøft ritt der mange av oss må kjempe for å bli med laget helt inn. Alle bør bli med til Skui, Sollihøgda sykles kontrollert og vi håper alle fortsatt er med over toppen. Etter Sundvollen vil mange av oss kjenne det. "Hvil" deg på halen om nødvendig. Jevnakerbakken kan være en tøff affære (lang og bratt). Grua-kneika er lei fordi vi er slitne før vi kommer dit. Håper alle er med til Harestua. Derfra og inn er det viktig å være konsentrert; ikke mist hjulet foran! Ingen skal mistes fra Rotnes. Gjelleråsbakken-tempoet justeres ut fra rytternes fysiske tilstand. 

God tur!

Har justert hastighetsmålene i bakkene som følge av ulike målemetoder. Bruker nå offisielle Strava Segmenter, synket til computer og vil styre etter dette:

Sollihøgda 7 km (21 km/t), Klekken 2 km (ca 19 km/t), Jevnaker 5 km (16 km/t), Grua 2 km (19 km/t), Gjelleråsen 4 km (26 km/t).