Du er her

Rittrapport Rye 15 - Randsfjorden Rundt

Stein Bjerkeset 2s bilde
Forum: 

152 km Randsfjorden Rundt i dag. Greie forhold: 10-14 grader, stort sett opphold, delvis tørr asfalt, lite vind, men sidevind. 

Målsetninger: Rye 15-1: 3.45. Rye 15-2: 4.00-4.05.

26 Rye 15-1 ryttere og 8 Rye 15-2 ryttere på start. Rye 15-2 skulle starte som eget lag umiddelbart bak 15-1 halen. På Jevanker etter ca 30 km skulle de senke seg ned fra Rye 15-1 og sykle for seg selv resten av rittet.

Opp startbakken (overkant av 1 km lang) syklet vi veldig rolig, for sakte? Deretter ble det satt ritt-tempo i lett-terrenget ned til Jevnaker: 40-60 km/t. Flott driv og jevn sykling av rulla i dette partiet :-)

Ca 15 km ut i rittet skjer det fatale for Rye 15-2. En av rytterne får kjedebrudd i det han tråkker til stående i 45 km/t, flyr over styret, og slår hodet kraftig. Heldigvis viser legesjekk at hodet hans har kommet veldig heldig fra det :-) Rytteren bak faller også. Han kan heller ikke fortsette (skadet hjul). Rytter fra Rye 1 velter også, med 3 sting i haken som resultat. Gudskjelov kom alle 3 relativt billig fra det :-) Rye 15-2 ble her splittet som lag. De kjappeste kom inn på 3.53. De som tok vare på de forulykkede kom inn på godt over 4 timer. Rye 15-1 roer mye ned her for å få oversikt og samle troppene sine (bruker ca 1 minutt ekstra løpstid her).

Passering Jevnaker ligger vi 2-3 min bak skjema. Også i stigningen etter avkjøringen etter Jevnaker går det muligens vel sakte. Det ca 7 mils lange strekket mellom Jevnaker og Fluberg bru har en flat kartprofil. Lettsyklet skulle man tro. men det er det ikke. Stadige bakkekuler og småbakker kan ødelegge rytmen og flyten i laget. Vi fikset det greit. Men vi burde i dag være flinkere til å holde litt tilbake i front over kulene på småbakkene. På dette strekket er det også 4-5 litt lengre bakker. Der roet vi ned og syklet de i riktig tempo. Flott :-) Skal også nevnes at det var mye dårlig asfalt (langsgående sprekker) på dette strekket.

Men en ting vi ikke fikset på dette strekket: Jevnheten i rulla. Rulla ble altfor ujevnt kjørt med rykk og napp nærmest hele tiden. Fartsrekka stod ofte nærmest stille sammenlignet med hvilerekka (for sakte overgang i front). og like ille: Den raste forbi hvilerekka (for kjappe overganger i front). Dette skyldes to fakta: For ujevne ryttere i rulla (her må de sterkeste roe litt ned, og de svakeste gi mer jernet). For dårlig samhandling av laget (rulla): Her må dette tilskrives for lite samtrening (langt mellom Otta og Oslo :-) og dårlig oppmøte på rulletreningene blant Stor-Oslo rytterne  :-( ) Ujevn kjøring i rulla er drepen for ethvert sykkellag. HER MÅ DET SKJERPES!!!! På Flugberg bru lå vi 5-6 minutter bak skjema.

Drikkestoppen etter brua  gikk unna på rekordtid. Var det Rye 1 rett foran oss som "sparket oss i rævva"? Stor takk til hjelpemannskapet! Praktfullt levert! Tusen takk :-)

De siste 5 mila mellom Flugberg og Brandbu har en mer lettsyklet profil. En del halvbakker, men få bakkekuler. Mye flatt og lett nedover. Og her satte vi god fart. Laget tok ut sitt siste. Roet helt ypperlig ned i halvbakkene. Bra! Gratulerer! Mange slitne ryttere, men nesten alle tar noen få runder i rulla før de igjen må legge seg på halen. Glitrende! De 4-5 aller råeste rytterne våre sitter non-stopp i rulla også her. Maktdemonstrasjon!!!! Det blir naturligvis også noe ujevn rulle også her, men det skyldes helt utkjørte ryttere, og det er lov :-) Målbakken (1 km lang) ble kjørt behersket og alle som fortsatt var med ble med helt inn, med våre to praktfulle jenter Tove og Kristine først over målstreken.

Av de 26 startende Rye 15-1 rytterne kom hele 19 samlet i mål + 3 innen 2 minutter bak. Fantastisk!  

Halen fungerte veldig bra i dag. Et godt sted å "hvile" på. Alltid på 2 rekker, godt organisert og rulerte fint.

I kraft av det kom så mange samlet i mål, så var jevnheten i laget større nå enn tidligere i vår, og det er svært positivt med tanke på T-O. Er det noen som spesielt skal fremheves her i dag (rosinen i pølsa) så er det jentene våre Kristine og Tove som syklet inn til 2. plass blant jentene, kapteinene våre Sjur, Stian og Stein H som styrte laget vårt perfekt med stor trygghet og ro, de 4-5 råtassene som satt i rulla hele turen og Einar og John-Ivar som ga ALT i rulla og for laget inntill få kilometer før mål da de var helt kokt og måtte slippe laget.

Vi er kanskje ikke helt fornøyd med sluttiden 3.51 til Rye 15-1 i dag, men laget tok ut nesten alt og det er en god egenskap som er viktig å ta med seg videre frem til T-O. Jeg skriver "tok ut nesten alt". Noen av de aller, aller sterkeste kunne helt sikkert ha syklet enda raskere, men da har de smadret laget. Godt valg av kapteinsteamet å holde litt tilbake slik at nesten alle rytterne ble med inn. Moro for oss alle det :-)

En stor takk til alle dere som stilte til start for Rye 15-1 og Rye 15-2 i dag!!! Vel kjørt :-) Neste søndag venter 25 mil i Tyrifjorden Rundt.

Stein B