Du er her

- Dette var sesongens store mål

Inger Heiberg Woxholtts bilde

Ekspressen tok tidlig ledelsen fra Trondheim, og med over 40 km/t i snitt på de 543 kilometrene til Oslo var de uslåelig i Den store styrkeprøven i dag. De knuste konkurrentene, Trønderekspressen, med over 24 minutter.

- Det var veldig, veldig morsomt. Veldig stas, sier Elisabeth Solberg til TV2. - Det var en hard tur, på mange måter, men så gikk det jo, og da er det ekstra morsomt. Tiden ble 13.15.47, det er ny klubbrekord og kvinnerekord.

- Elisabeth gjorden en utrolig prestasjon i dag, sier kaptein Jo Engebretsen. Det var perioder i rittet hvor vi var 6-8 stykker som kjørte rulle, og da var Elisabeth en av dem. Det er mange damer som har prøvd, men Elisabeth klarte det på første forsøk, sier han. Selv om hun er verdensmester i master, har hun tidligere aldri syklet Trondheim-Oslo med Ekspressen før.

Les mer om Ryes sterke kvinner her.

Ekspressen tok også ny klubbrekord, med knappe to minutter, men med noen traseendringer og annen målgang er tiden ikke helt sammenlingnbar. Laget kom i mål med hele 16 ryttere. Men de hviler ikke lenge på laurbærene.
- Men med riktig trening nå så blir det Jotunheimen rundt om 14 dager, avslutter Jo Engebretsen.

Men først skal de takke støtteapparatet, tømme følgebilen og ta seg en real fest. Vel fortjent.

Relaterte artikler: 
Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen